Aleksi Neuvonen on löytänyt nettipalvelun kautta hyviä majoitusmahdollisuuksia Manhattanilta: ”Käytännössä Airbnb tarjoaa uusissa kuorissa vanhaa Bed&Breakfast/Zimmer frei -palvelua: ylimääräisiä huoneita vuokrataan matkustavaisille.

B&B-majoitus bongattiin tienvarresta ja se sijaitsi maaseudulla tai pientaloalueella, Airbnb-varaus tehdään netissä ja vuokrattava tila voi olla missä vain ja millainen vain: kesämökki, olohuoneen sohva tai kerrostalohuoneiston vanha lastenhuone.

Kiinnostavaa palvelussa on se, että se tekee taas yhdestä perinteisestä vertaispalvelusta astetta helppokäyttöisemmän ja laajentaa näin jäykkiä markkinoita. Kysyntää palvelulle löytyy siksi, että usein hotellihuoneiden hinnat ovat mielivaltaisia ja monissa kaupungeissa kohtuuhintaisista hotelleista on krooninen pula. Vertaispalvelu kehittää markkinoita tuomalla niille todellista kilpailua.

Vieläkin suurempi merkitys on kuitenkin sillä, miten palvelu vaikuttaa kaupunkien väestörakenteeseen.” (Mari Koo)