Kulutusjuhla

Liian isot nettimainokset boikottiin

Nettimuori boikotoi liian isoja nettimainoksia: ”Olen ryhtynyt tietoiseen boikottiin. En usuta muita, mutta tiedän, että en ole tässä asiassa ainoa. Boikotoin aina, jos mahdollista, tahoja, jotka ärsyttävät ihmisiä puolen www-sivun (usein ylikin) mainoksilla. Olen vankasti sitä mieltä, että jos haluaa sanoa asian, sen voi sanoa pienemmälläkin. Minä katson mainoksia, jotka koskevat jotain asiaa, joka on syystä tai toisesta ajankohtainen. Mutta, vaikka miten ajankohtainen asia, mutta jos se on näillä lakanoilla sivuilla, ne saa jäädä. Mainosväen on syytä muistaa, etteivät kaikki katso nettiä suurelta taulutv:n ruudulta tai edes suurelta tietokoneen ruudulta”. (Mari Koo)

5 Comments

  1. Jos mainokset ärsyttävät, niin Firefoxille ja Chromelle ainakin on tarjolla juuri tuo mannin mainitsema Adblock. Mainokset tosin ovat monen sivuston henkireikä, että ihan omantunnon mukaan tuon mainosblokkerin saa asentaa.

  2. Ja Operassa mainosten esto on vakiovarusteena nimellä sisällönsuodatus.
    Mainosten esto pelastaa todella monesti netissä liikkuvan, etenkin jos kone on hitaanpuoleinen. Ja muutenkin on mukavampaa, kun ei kokoajan kaikenlainen epämääräinen grafiikka hypi silmille.

  3. Mainokset ei ärsytä, minä katselen niitä ihan mielelläni. Joskus niissä on kilpailuja ja onpa niissä tullut voitettuakin (jopa ulkomaanmatka!). Minua ärsyttää vain nettimuorin tapaan isot mainokset, etenkin ne jotka menevät itse tekstin/kuvan päälle eikä sisällä ruksia millä poistaa mainos (hesarissa usein).

  4. Kannattaa antaa sivujen ylläpitäjille palautetta mainonnasta. Sivujen boikotti ei yleensä yksinään kerro ylläpitäjille, mikä ihmisiä sivuilla ärsyttää. Itse olen usein tehnyt näin ja esimerkiksi hesarin sivuilla mainoksista, jotka pitävät kovaa ääntä (nämä ovat omia inhokkejani) oli varmaan moni muukin antanut palautetta, koska niihin en ole enää siellä törmännyt.