Ritva harmittelee painepesurin hajoamista, korjauksen hintaa ja korjauksen kestoa: ”Vein pesurin huoltoon jossa vastattiin heti oireiden kertomisen jälkeen, että hintaa huollolle tulisi 140-150, “kuulostaa siltä että pumppu on pasahtanut” ja “jos olis mun laitteeni ni en olis varma korjauttaisinko, hankkisin uuden tilalle”.

Että sellaisen kertakäyttöhyödykkeen sain, kun vuonna 2008 hankin miehelle syntymäpäivälahjaksi yli kahden ja puolensadan euron Kärcherin. Ei kestänyt kolmea vuotta.

Olen yrittänyt luottaa hankinnoissani viisaampien neuvoon, että keskihintainen ja tunnetun merkin laite on usein aika hyvä valinta, jos ei paremmasta ymmärrä. Täytyy näköjään etsiä toimivampi periaate tilalle, niin ottaa sydämestä tätiä tämmöinen kertakäyttökulttuuri. [- – -] Ärsytykseni nousi vielä megalomaanisempiin mittoihin, kun kuulin, että pelkän kustannusarvion tekeminen huollossa vie aikaa viisi viikkoa. Voi hyvää päivää, VIISI VIIKKOA! Katsaus huoltotilojen nurkkiin paljasti, että monta keltamustaa konetta todellakin odotteli vuoroaan, mutta eikö olisi yrityksenkin edun mukaista edes yrittää pitää huoltoaikoja kohtuullisena?” (Mari Koo)