Kulutusjuhla

Kassojen laittamat pakkopussit pakasteille harmittavat

Maaritia harmittavat pussit, joita kassamyyjät automaattisesti laittavat pakasteisiin: ”Eli, ärsyyntyneisyyteni syynä on muovipussit, joita kassat laittavat pakasteisiin. Aiemmin sentään kysyttiin, haluanko pussin pakasteisiin, mutta tälläkin viikolla kahdessa eri kaupassa on laitettu pussi suoraan kysymättä??? Ja kassat ovat tosi kummissaan, kun palautan pussin ja sanon etten tarvitse…

Joten, nyt pyydänkin teidän apuanne, koska uskoisin että myös te yhdytte seuraavaan; kunnioitetaan luontoa ja jätetään kaikkki ylimääräinen muovi käyttämättä.” (Mari Koo)

7 Comments

  1. Siinä vaiheessa, kun kassa alkaa pussia kurkottelemaan, huikkaan että hei kiitos mutta mä en tartte niille pussia. Enkä kyllä edes ymmärrä, mitä hyötyä niistä pusseista on..

  2. Hyöty on, että pakasteet saadaan pysymään tiiviimmässä nipussa ja kylmäketjun heikkenemisen vaikutus minimoitua.

  3. Samalla lailla ihan turhia pikkupusseja tulee Anttilan, Sokoksen jne. tiskeiltä. Mä yleensä seuraan mitä myyjä puuhaa ja torppaan ”Älä!” sopivalla hetkellä 🙂

  4. Minusta hedelmäpussit pakasteille ovat hyvä juttu. Kuten sanottu, pakasteet pysyvät siten paremmin jäätyneinä. Ja vaikka pakastemarjoihin pussi on kätevä. Jos marjat sulattaa jääkaapissa, pakastepussissa olevista rei’istä valuvat mehut pitkin jääkaappia…

  5. Meiltä on aina hedelmäpussit lopussa! Eli otan ihan kiitollisena vastaan jokaisen pussin. 😀

  6. Ranskassa opittua – kaikki pussit voi käyttää roskapusseina, pienimmät autossa. Kieltäydyn kyllä yleensä kaupoissa minipusseista, mutta esim. hedlmäpussit ovat hyviä roskapusseja.

  7. Samoin hedelmäpusseilla viedään roskia, kissanhiekkaa, kuljetetaan omia eväitä töihin ja vaikka mitä. Yleensä kyllä punnitsen suurimman osan samaan pussiin ja liimaan vain hinnat päälle. Kaikkea ei vaan samaan voi laittaa… Meilläkin on aina jemmassa pusseja mm. postitukseen (suojaamaan kirjaa tai vaatetta postin käsittelyltä!) ja muuhun tarpeelliseen.