Kulutusjuhla

VAROITUS! Kenkäteline!

Ostin maanantaina Lidlistä leveydeltään säädettävän kenkätelineen, jotta pienen eteisemme kaaos hieman helpottaisi. Kilttinä kuluttajana katsoin ensin kokoamisohjeen ja ruuvailin metallisen hyllyn kasaan.

Vasta tämän jälkeen vilkaisin, mitä muuta mukana olevissa papereissa mahtaa lukea. Isot ”VAROITUS!”-sanat kiinnittivät huomion.

”Muista, että tuotteen saa asentaa ainoastaan ammattitaitoinen henkilö.”

”VAROITUS! TULIPALOVAARA! Älä milloinkaan sijoita tuotetta avoimen tulen läheisyyteen.”

”Pidä lapset pois tuotteen ulottuvilta.”

”Tuote ei ole tarkoitettu ammattimaiseen käyttöön.”

Ja niin edelleen.

Ymmärrän, että jenkkimäinen kaikesta mahdollisesta varoittelu on rantautunut Eurooppaan. Mutta kornilta nämä varoittelut silti tuntuvat.
Kyseessä on kuitenkin vain kenkäteline.

4 Comments

  1. On jokseenkin selvää, että ohjeen tuo osa ei kuulu mainittuun, vaan johonkin muuhun tuotteeseen. Kyse on siis vain eri tuotteiden manuaalien välillä tapahtuneesta sekoilusta, eikä ylivarivaosuudesta. Mutta sen kai tiesitkin.

    • Hmm, noissa varoituksissa sanotaan mm. ”Kenkähylly voi kaatua”. Aika outoa olisi, jos sitä ei olisi tehty tähän tuotteeseen. Toki voi olla, että teksti on lainattu jostakin toisesta ja sinne on vaihdettu toisen tuotteen nimen tilalle sana ”kenkähylly”.

  2. Juuri ostin jääkaapin, jonka manuaalissa oli monenlaisia varoituksia. Kuten se, ettei epäilyttävän näköistä tai hajuista ruokaa tule syödä. Ja jääkaappia poistettaessa käytöstä tulee sen ovet poistaa ensin, ettei sen sisällä leikkiville lapsille käy mitään. Hyvä tietää…

    • Pirjo, tuo ovien poisto ja leikkivät lapset on nerokas 😀 Jos noille varoitteluiden linjalle käyttöohjeissa lähdetään, niin edessä on melko loputon suo.