Kulutusjuhla

Kuuluuko lapsen kerhon kevätjuhlaan myös kerhon ohjaajien lahjonta?

Pitääkö lapsen kerhotätejä lahjoa näin keväällä, ihmettelee Liisa: ”Osallistuimme tänään kakkosen kanssa kauan odotettuun kerhon kevätjuhlaan. Kerhotalon pihalla katselin ovesta sisään valuvia vanhempia kukka- ja lahjapaketteineen. Kuiskasin viisikirjaimisen sanan. Missä vanhemmuusoppaassa tämä lahjomisperinne on välitetty kaikkien muiden vanhempien, paitsi minun ja aviomieheni, tietoon? Taivastelin lahjattomuuttani toisille äideille toteamalla -edelleen sen viisikirjaimisen sanan saattelemana ”Mulle ei tullut mieleenkään!” ”Me oltiin tuomassa vaan kukkia, mutta sitten mä kävin äsken tossa kaupassa ostamassa vielä vähän suklaata.” eräs äiti päivitteli. ”Nii just. Joo.” totesin myötätuntoisena.” (Mari Koo)

1 Comment

  1. Itse henkilökohtaisesti pidän sitä vielä älyttömämpänä, että sovitaan luokkalaisten ( kerholaisten, tarhalaisten tmv.) vanhempien kanssa, että kerätään kolehti ja ostetaan yhteinen lahja. Saadaan rahalla jotain ” järkevää” kuten hoitolahjakortti tmv. Eikä yhdenkään lapsen tarvitse tuntea huonommuutta siitä että pakettinsa ei ole niin hieno kuin kallella… No näin tehdään ja kaikki ovat samaa mieltä asiasta.
    No kuinkas sitten kävikään….
    Joka toisella lapsella on viimeisenä kulupäivänä mukana joku paketti, kukkakimppu tmv. WTF?!?!
    Mitä ihmettä nuo vanhemmat ovat oikein ajatelleet?