Kulutusjuhla

Vauva ei tarvitse shampoota tai muita aktiivisesti markkinoituja kosmeettisia tuotteita

Kemikaalikimaran Anja on julkaissut Tiinan lähettämän viestin, jossa hämmästellään pikkulapsille suunnattuja kosmeettisia tuotteita: ”Esikoisen syntyessä tajusin miten vauvoillekin markkinoidaan vaikka mitä purnukkaa. Tuntui kuin esimerkiksi shampoon käyttäminen vauvalle (kaljulle) olisi itsestäänselvyys ja kyse on vain oikean tuotteen valitsemisesta. Samaa rataa tietenkin kylpyöljyt, rasvat jne. Tuotemäärä tuntui uskomattomalta varsinkin kun itse käytin samaan aikaan säännöllisesti vain saippuaa ja shampoota. Päätimmekin pysyä vesipesu riittää linjalla ja aloittaa shampoopesut vasta kun lapsen hiukset sitä näyttävät kaipaavan. Nyt esikoisemme täytti 7 vuotta ja hiukset puhdistuvat edelleen pelkällä vedellä. Ainoastaan täitä häädettäessä jouduimme turvautumaan shampooseen ja seurauksena oli hetkellisesti rasvoittuvat hiulset. Myös saippuaa lapsilla kuluu vain käsien pesuun. Lahjaksi saadut suihkusaippuat seisovat vain koristeina kylpyhuoneessa, sillä niitä käyttämällä lasten iho kuivui heti. Eli kaikki ne ’vauvantuoksuiset’ tuotteet joita esim. ilmaispaketeissa odottaville äideille jaellaan ovat todennäköisesti täysin turhia ja johtavat vain turhaan kierteeseen kun saippuan kuivattamaa ihoa pitää rasvata ja shampoon rasvoittamia hiuksia pestä tiheämpään.” (Mari Koo)

2 Comments

  1. Tämäpä. Kumman vaikeaa se on ymmärtää.
    Meillä kuluu suihkusaippuaa kesällä, kun pitää pestä aurinkorasvaa pois iholta, se ei tunnu irtoavan pelkällä vedellä. Muuten ovat jääneet lahjukset käyttämättä.

    • Tuollaiset rasvat on tietysti hankala poistaa pelkällä vedellä. Oman lapseni päätä taisin viime kesänä joskus pestä sampoolla, kun päänahassa oli hiekkaa ja hiuksissa muuta töhnää, mutta jäi yksittäiseksi sampoopesuksi. 3,5-vuotiaan tukka näyttää ihan puhtaalta pelkällä vesipesulla. Ja kun lapsen iho on ollut vauvasta asti hyvä, niin kosteusvoiteitakaan ei ole tarvittu kuin joskus harvoin johonkin satunnaiseen kuivaan kohtaan.