Kulutusjuhla

Tavaroiden omistaminen on lainaamista mukavampaa ja helpompaa

Omistaminen on helppoa ja mukavaa verrattuna lainaamiseen, kirjoittaa Harri Nieminen: ”Maailman luonnonvarat ovat rajalliset, joten loputon kuluttaminen on pahasta, mikä pitääkin paikkansa. Mutta uskallanpa myös väittää, että ihminen on laiska ja omahyväinen otus. Meidän ei ehkä tarvitse omistaa niin paljon kaikkea, ehkä jopa ajattelemme että ei tätä tarvitsisi omistaa, mutta viime kädessä kuitenkin omistamme? Miksi?

Omistaminen ei ole ainakaan Suomessa enää niinkään statussymboli, vaan ehkä enemmän mukavuustekijä. Asioiden omistaminen on kätevää. Vaikka omaa autoa ei kovin usein tarvitse, on se kätevää olla. Vaikka porakonetta ei tarvitse montaa minuuttia elämänsä aikana on se kätevää omistaa, ennemmin kuin lähteä lainaamaan kirjastosta. Ihmiset maksavat helppudesta ja vaivattomuudesta, tällä hetkellä ostamalla tavaroita omaksi.” (Mari Koo)

6 Comments

  1. Tavaroiden lainaaminen ei ole enään muodissaan. Koko ajan saa laajentaa varastoja, kun tuntuu että tarvitsee tuota ja tuota. Halvempaa olisi lainata pienempiäkin työkoneita vuokrausfirmoista ja säästäisi rahaa, kun voisi asua pienemmässä asunnossa ja ei tarvitsisi seitsemää varastoa tavaran säilyttämiseen. Parhaassa tapauksessa tavaroiden osta katetaan vielä lainarahalla tai haetaan pikavippi netistä.

  2. En ole aivan samaa mieltä. Juurihan joku perusti sellaisen vaatelainaamonkin josta voi ihan tavallisiakin vaatteita lainata. Ei kaikki halua omistaa paljoa tavaraa. Melkeinpä vähemmän on enemmän-tyyppinen ajattelu on saanut jalansijaa ja minimalismi.

  3. Kannattaa tutustua KonMari filosofiaan ja minimalismiiin. Ei tavaroiden paljous tuo onnea.

  4. Itse pidän siitä ajattelutavasta, että vähemmän on enemmän. Sen vuoksi en pidä tavaran hamstraamisesta. Lopulta suuresta määrästä tavaraa tulee vain taakka.

  5. iCraftTech – I just bought from forbescraft(dot)net and there prices are very fair for there really good quality and not to mention support. I have to say that forbescraft is a lot better than redstone hosting.

  6. Itse en myöskään hamstraa tavaraa. Mitä vähemmän sen parempi. Liika tavara vain ahdistaa. Minimalismi ja konmari ovat omaan tyyliini sopivia juttuja.