Kulutusjuhla

Kulutusjuhlan nostoja vuodelta 2010: lähikalaa, tuotemuotoilua, alkoholittomia oluita, sieniretki

Niin hurahti kuluttajan vuosi 2010, jonka Kulutusjuhla porskutti jälleen aktiivisena. Kiitos kaikille linkkejä lähettäneille, lukijoille, kommentoijille ja muille kiinnostuneille!

Tässä muutamia poimintoja vuoden varrelta, ihan satunnaisotannalla ja Kulutusjuhlan aihekirjoa hahmottamaan.

Tammikuussa Eko-Matti kehui omaa kaupunkilaisluksustaan eli lähikalastajaa. Matti sai kaloja työpaikalleen kuljetettuna Tampereella kuuden euron kilohintaan.

Helmikuussa me kulutusjuhlalaiset esittelimme kanta-asiakaskorttejamme peräti videon kera.

Samassa kuussa käytiin aktiivista turkistarhauskeskustelua, ja minäkin esittelin perintökarvahattuni ja pohdin, miten oikeutettua on pitää vanhaa karvahattua.

Huhtikussa vietettiin Nuukuusviikkoa. Sen ansiosta Kulutusjuhlassa julkistettiin nuukailuun liittyvä kirjoitussarja, josssa mm. Eko-Matti innosti matkailevia couchsurfingin käyttöön ja Risto listaili, miten netti voi auttaa ilmaisen tai edullisemman tavaran etsimisessä.

Toukokuussa syötiin nokkosia kalliolaistakapihalla ja pohdittiin arjen esineiden hyvän muotoilun merkitystä.

Kesäkuussa Eko-Matti kävi Tampereella AC/DC:n keikalla ja mietti jälkeenpäin, että noin 80 euroa vaisuksi jääneestä tunnelmasta oli liikaa.

Heinäkuussa kerroin mielipiteitäni alkoholittomista oluista. Samoin jaoin kokemukseni siitä, miten Visa Electron ei toimi junassa lipunostossa ja se meinasi kovasti haitata tuntemattoman kanssamatkustajan matkaa.

Elokuussa Ilkka totesi, että Flow-festivaalien panttijärjestelmä sorsii yökyöpeleitä. Bakteerihysteriasta keskusteltiin kankaisten kauppakassien pesu- ja käyttökehotusten yhteydessä.

Syyskuussa toteutettiin menestyksekkäästi Kulutusjuhlan sieniretki.
Keskustelua heräsi mm. päivittäin käytettävien kosmetiikkatuotteiden määrästä.

Lokakuussa vierailin Berliinissä, ja sen innoittamana laadin tekstin, jossa toivoin pyöräilytelineitä suomalaistenkin kauppojen ja muiden yritysten eteen. Tämä ajatus lähti sitten kehittymään mm. Kaupunkifillari-blogissa, ja Pohdiskeleva liftari kehui hyviä helsinkiläisiä pyöräparkkeja.

Joulukuussa Wesa ahkeroi Urputusjoulukalenterin, jossa käsiteltiin mm. kulutusta, sosiaalista mediaa, vastuullisuutta ja journalismia. Wesa ehdotti esimerkiksi konvehtirasioihin merkintää ”May contain small amounts of child labour”, jos ei ole varmuutta siitä, että kaakaon viljelyssä ei ole käytetty lapsityövoimaa.

– – –

Merkittävässä roolissa Kulutusjuhlassa on aina ollut linkkailu muihin blogeihin ja teksteihin. Tätä harrastettiin ahkerasti myös viime vuonna ja jatketaan edelleen. Eli niitä vinkkejä ja havaintoja voi laittaa vaikkapa sähköpostilla kulutusjuha(at)gmail.com, linkata Kulutusjuhlan Facebook-sivulle tai viestiä Twitterissä.

Hyvää vuotta 2011 kaikille!

2 Comments

  1. Kaiken tämän lisäksi Kulutusjuhlan sivusto sai marraskuussa uuden logon. Mutta mitä tapahtui maaliskuussa? 😉

  2. Tästähän puuttuu myös marraskuu 🙂 En nyt niin orjallisesti jaksanut noudattaa sitä, että joka kuukaudelta olisi pitänyt poimia jotain.
    Ja jep, logokin saatiin!