Kulutusjuhla

Kosmetiikkaa kohtuuhintaan

Kosmetologi esitteli tuotesarjaa, jonka hän mainitsi kohtuuhintaiseksi. Hyllystä nimittöin löytyivät vielä luksusrasvat. Kysäisin, mitä mahtaa kohtuuhintainen kasvovoide maksaa ja kuinka riittoisaksi tuote arvoidaan.

”Sen hinta on noin 50 euroa ja se riittää noin kolmeksi kuukaudeksi. Eihän se paha hinta ole, jos laskee päivää kohti.”

Minusta 0,55 euroa päivässä pelkästä kasvovoiteesta on liikaa, eikä tämän hintainen tuote ole minulle kohtuuhintainen, vaan se on kallis. En varmaan koskaan ole maksanut kasvorasvasta paljon yli kymmentä euroa. (”Ja sen kyllä huomaa”, voisi kosmetologi tietysti kommentoida).

Olen joskus saanut lahjaksi kalliimpaa kosmetiikkaa. Pakkaukset ovat hienoja ja itse tuotteetkin yleensä varsin houkuttelevia. Silti en koe tarpeelliseksi, että itse maksaisin naamaani tulevasta rasvasta kovin suuria summia. Hyväksi havaittuja tuotteita löytyy nimittäin halvemmallakin.

Kosmeettiset tuotteet tosin ovat minulle se tuoteryhmä, jossa sorrun helpohkosti heräteostoksiin. Ostan käsivoidetta, huulirasvaa tai ripsiväriä, ”kun halvalla saa” ja ”tarvitsen tätä jossain välissä kuitenkin”. Silloin unohtuvat hienot eettis-ekologiset perusteluni ostosten teolle.

2 Comments

  1. Exelent! Good work! Please also visit my site:

  2. Nice webpage, lovely, cool design. Please visit my homepage too: