Kulutusjuhla

Parempi ostos, osa 6

Hyvä urheilusukka on hintansa (n. 6-15 euroa) väärti. Napakka, vähin saumoin tai peräti kokonaan saumaton, hyvin istuva ja hengittävä: näillä määreillä varustettuja juoksusukkia käytän nykyisin urheillessani niin sisä- kuin ulkolajeissa.

Kesän helteillä ei hiosta liikoja, varret (tai peräti koko sukka) ei ryttäänny, ei tule rakkoja ja paksumpi sukka (esimerkiksi hiihto- tai vaellussukka), on riittävän lämmin pakkasillakin.

Yksi sukkapareistani on sellainen, että oikean ja vasemman jalan sukat on muotoiltu erilaisiksi. Varsinaista hyötyä verrattuna sukkiin, jotka käyvät kumpaan jalkaan tahansa, en ole havainnut.

Toki sukkiinkin lisätään turhia ominaisuuksia, esimerkiksi jotakin alumiinilankaa mukamas hikoilua ja bakteerikantoja vähentämään. Mutta perusjuoksusukka on riittävän hyvä ja huomattavasti parempi vaihtoehto niin sisä- kuin ulkoliikuntaan kuin ne tavalliset tennissukat.

Sinällään huvittavaksi tämä sukkatouhuilukin on mennyt, että nyt kaupoissa näkyy erikseen sukkia joka lajiin: on kävely-, juoksu-, aerobic-, hiihto- ja ties mitä sukkaa. Mielestäni lajilla ei sinällään ole merkitystä, vaan käyttötarkoituksella ja omilla mieltymyksillä. Kyllä se juoksusukka sopii ihan hyvin niin kävelylenkille kuin sählypeliin.

Sukkia on urheilukaupoissa niin paljon, etten suosittele merkkejä, vaan kehotan vain liikkujia tutustumaan tarjontaan.

Muuta kulutusta blogeissa:

Timo kehuu digiboksia, josta on löytynyt vasta yksi ongelma. Earl Grey puhuu Reilun kaupan tuotteiden puolesta. Mitluanalla on omakohtaisia kokemuksia tanssiasujen kokomerkintöjen ihmeellisyydesta. Antti ehdottaa uutta iltapäivälehteä. Johanna kertoo Kirjahyllyssään kirjahankinnoistaa.

6 Comments

 1. Hyvä sukka on hintansa väärti! Välineurheilu olkoon asia erikseen, mutta puuvillaisista tarjousurheilusukista ei saa kuin harmia niin juoksulenkillä kuin vaelluskengässäkin.

  Toimiva vinkki patikkaretkeilijöille on muuten laittaa ohuet juoksusukat ”linereiksi” paksumpien vaellussukkien alle. Pitää tehokkaasti hiertymät loitolla, kunhan molemmat kerrokset istuvat riittävän hyvin.

 2. Ohoh, näköjään toistin papukaijana oman aloituslauseesi ;).

 3. Pagisija: Kertaus on opintojen äiti 🙂

  Mutta kyllä se vaan niin on, että kun on juoksusukkia käyttänyt, niin ei niihin perussukkiin päin enää vilkaisekaan.

 4. Itselläni tuli kunnollisissakin sukissa hiihtäessä rakkoja, mutta kun rupesin panemaan kantapäähän vaseliinia sukan alle, niin korjautui tuokin kiusa. Eli sen itselle sopivan sukan ja niksin yhdistelmää vain pitää jaksaa etsiä. 🙂

  Tuollaista sukkien kerrospukeutumista ei kyllä ole vielä tullut testattua. Tavalliset ohuet mustat työsukat eivät taida käydä tuohon?

 5. Umh, varmaan se, onko oikean ja vasemman jalan erilliset sukat tarpeen, riippuu varpaiden ja urheilukengän mallista. Minulle se on – tanssikenkä on pieni, ja tasapäinen juoksusukka tekee hiertävän muhkun pikkuvarpaan luo.

 6. Veloena: Jassoo, minulla ei ole noin ”vaativista” lajeista kokemusta 🙂

  Joskus vain lenkkeilin sukat väärissä jaloissa enkä huomannut mitään eroa, joten minun käytössäni asialla ei ollut vaikutussta.