Kulutusjuhla

Haastattelu Ylen aamu-tv:ssä

Ylen aamu-tv:n keskustelu, jossa siis olin mukana Kuluttajatutkimuskeskuksen Petteri Revon kanssa, on nyt löydettävissä Yle24:n Videosalista kohdasta Aamu-tv:n keskusteluosuus klo 6.45-7.
HUOM! Keskustelua ei enää sivuilla ole, ja tekijänoikeussyistä en sitä itse voi levittää netissä.

Kivaa oli, vaikkakin ei noin lyhyessä pätkässä voi sanoa kaikkea, mitä haluaa. Ja tomaattien hinnoista puhuessani sekoilin sanoissani. Mutta omalta osaltani olen nyt siis vienyt blogien, netin ja kuluttajuuden sanomaa eteenpäin.

Pistäkäähän rohkeasti kommentteja ja ajatuksia kuluttajuudesta, kuluttamisesta ja kulutuskulttuurista tulemaan, arvostan niitä kovasti!

14 Comments

 1. Se ”tomaattisekoilu” oli pientä, kun muuten se oli tosi hyvä ja asiallinen pätkä. Kannatti istahtaa aamutuimaan telkkarin etteen 🙂

 2. Kiitos vaan, hyvä, ettei herääminen tuntunut ihan turhalta (ei se tuntunut minustakaan) 🙂

 3. Niinkuin tuossa jo aiemmin kommentoin niin se oli loistava pätkä sekä aktiivisesta kuluttamisesta että bloggaamisesta.Kirjoitin omaanikin pienen puffin, että ihmiset kävisivät katsomassa sen netistä.
  Se tomaattijuttu oli hauska ja inhimillinen lapsus, eikä haitannut kokonaisuutta yhtään.
  mari voisi harkita uraa televisiossa, niin sujuvaa ja luontevaa se oli.
  Muista mari kertoa miten juttu vaikuttaa kävijämääriisi!

 4. Jäänkin sitten odottelemaan tarjouksia tv-maailmasta! Ihan oikeasti mielestäni Kuningaskuluttaja-ohjelmalle olisi kilpailija paikallaan: vähän eri asenteella kuluttajuutta ja ajan ilmiöitä pohtiva ohjelma jollakin toisella kanavalla varmaan saisi katsojiakin.

  Tsekataan kävijämäärät lähitulevaisuudessa.

 5. Tosiaan, uuden ajan kuluttajaohjelmalle (jolla olisi tietenkin myös hyvin aktiivinen nettisivusto) olisi tilausta. Jos sinä ryhdyt sitä juontamaan (näytön olet jo antanut), minä voin tulla sitä taustatoimittamaan. 🙂

  Jos aamuista juttua kietoo suurempaan verkkoon, niin minusta erityisen hienoa on se, että blogit sun muut alkavat olla jo arkipäivisiä.

  Niistä ei tarvitse enää hypettää, vaan nyt voi jo keskittyä oikeasti tärkeisiin aiheisiin, kuten vaikkapa miten netti ja esimerkiksi blogit vaikuttavat kuluttamiseen (vai vaikuttavatko) ja yritysten toimintatapoihin.

 6. Pirkka: No niin, joko ruvetaan väsäämään ohjelmaideaa jollekin tv-yhtiölle? 🙂

  Joo, ihan kiva oli, että jo etukäteen sanottiin, ettei tässä nyt mitään blogien olemusta aiota enää miettiä, vaan puhutaan sitä itse asiaa. Tosin esimerkiksi isäni kommentoi, ettei hän oikein tajunnut, mistä puhuttiin 🙂

 7. Kerrassaan oivallinen pätkä! Lisää tätä mahtuisi varmasti telkkariin!

  Vastaava tilaus olisi muuten selvästikin kriittiselle sisustuslehdelle…

 8. Ihan totta, sillä Kuningaskuluttajaahan ei pysty katsomaan, se on jotenkin niin sormi pystyssä tehty ohjelma, vaikka periaatteessa tietenkin kannatan kriittistä kuluttajuutta.
  Marille telkkariin oma hyvä ohjelma!

 9. Aika mainio tv-pätkä, kerrassaan! Takkar.

  Kyllä taitaa kuuluisuus vaikuttaa sivujesi lukutiheyteen, itsekin tv-pätkän katsottuani (arkistosta käsin toki, en olisi aamulla herännyt:) liitin blogisi omaan tilaukseeni. Ja huomasin että blogilistan kautta oli jo 11 uutta tilaajaa… Että semmoista tekee maine ja kannia 😉

 10. Helen: Joo, Kuningaskuluttaja edustaa usein juuri sitä perinteistä ”ylhäältä alas” -kuluttajavalistusta. Minä tekisin tietysti rennompaa ja hymyileväisempää ohjelmaa! 🙂

  piua: Näköjään tilaajamäärä kasvaa kohisten. Tässähän tulee paineita sisällön suhteen!

 11. Nyt vilkaisin pätkän ja hienostihan se meni. TV-ura lähti matkaan! 🙂

 12. Hienoa, että kuluttamistakin mietitään.

  Päädyin tänne katsomalla netistä tuon aamulähetyksen keskustelupätkän.

  Eniten minua ottaa päähän se, että myydään valtavia määriä lähes käyttökelvottomia tuotteita, esim. keittiöveitsiä (3 kpl / alle 2 euroa, Ikeassa) => valtava määrä romua, joka onneksi kierrätetään (?).

  Tiedän ettei kaikilla ole rahaa ostaa sitä ”parasta” ja joissain tuotteissa kalleimmat ovat paljon huonompia mitä 20% halvemmat. Ja villasukat kannattaa tehdä itse 😉

  Ps. Minullakaan ei ole telkkaria =P

 13. Balrog: Niipä, onhan se outoa, että ostetaan jossakin huumassa halpaa, joka ei kuitenkaan kauan kestä. Kai siitä sitten kuitenkin saadaan se riittävä mielihyvä edes hetkeksi, ja kun on halvalla saatu, niin se riittää saamaan olon, että on tehnyt hyvät kaupat.

 14. Mainosalalla oleva partiolainenkin nostaa molemmat peukut ylös: oli kiva kuulla fiksut sanasi myös ääneen 🙂 Jatka hyvää työtä!

  Ps. Ei minullakaan ole telkkaria – tuo tuolla nurkassa on akvaario. Ja urheiluruudun tunnarit kuuluu naapurista, ihan selvästi.