Kulutusjuhla

Punaisten hintalappujen lumo

Käyttämääni päivittäistavarakauppaan on ilmestynyt myyntipöytä, jossa kaupataan valikoimista poistuvia tuotteita. Tuotteisiin on läiskäisty alennusta osoittavat punaiset hintalaput.

Tätä pöytää on yleensä edes pakko vilkaista, kun sen ohi kävelee, sillä pöydän valikoima tuntuu vaihtelevan nyt usein, ja eihän sitä koskaan tiedä, mitä sieltä löytää.

Tunne mennä tonkimaan pöytää on silti hiukan nolo.

”Tässä sitä nyt ruokakaupassa ihmetellään aletavaroita, joita ei todellakaan ostoslistalla ollut. Mutta hei, tuossa on teetä, jota en ole koskaan kokeillut, ja hintaa on näköjään tiputettu 1,50 euroa. Jos sitten sellaisen ottaisi. Ja joku leseseos on tässä myös: onhan näitä kotona kaapissa, mutta kaiken varalta voin ostaa.”

Eilen ostin alekorista punaista ja vihreää elintarvikeväriä. Joskus leipoessani olen miettinyt, että niitä olisi kiva olla koristelua varten ja muutenkin olemassa, mutta olen kuvitellut, ettei niitä tavallisesta kaupasta saa. Nyt ainakin saa ensi jouluna piparkakkuihin väriä.

Hintaa väreillä oli nyt 2,50 euroa per puteli. Tällaisissa aletuotteissa varsinaisen hintavertailun tekeminen on mahdotonta: voi olla, että nämä olivat silti tuoteryhmässään kalliita, mutta pystyn uskottelemaan itselleni, että tein hyvät kaupat. Olihan niissä se punainen hintalappukin!

7 Comments

  1. Itse havahduin punaisten hintalappujen lumoon jonkin aikaa sitten eräässä ns. ”halpa”kaupassa. Ihmettelin että onpas täällä paljon tavaraa tarjouksessa, kunnes sitten tajusin että ko. kaupassa käytettiin kaikissa tuotteissa punaisia (oransseja) hintalappuja, korostamaan kaupan edullisuuden vaikutelmaa!

  2. Jep, niin ne lappujen värit vaikuttavat hintamielikuviin! Ulkomaillakin olen joskus hieman joutunut opettelemaan, että täällä nämä oranssit hintalaput ovat normi ja alennustuotteet merkitään jotenkin muuten.

  3. Tulipas hauska muisto mieleen noista karamelliväreistä. Siitä on noin 20 vuotta kun olen viimeksi moisten kanssa tekemisissä ollut, mutta shokeerasin kanssa-asujiani syömällä vihreätä viiliä.

  4. Nikke: Olen minäkin jo suunnitellut, kuinka vihreää väriä voisi hyödyntää nimenomaan värjäämällä tavallisia ruokia 🙂

  5. Samassa kaupassa hunaja-hoitoaine hiuksille 1 e. Otin vain yhden, koska olen tyhmä.

    Huom. vihreää kaurapuuroa kannattaa tietty kokeilla. Jami jami!

  6. Meillä on köyhänä porukkana syöty oranssia jo vuosia – eli pari pvää tai pvä ennen viimeistä myyntipäivää saa broiskusuikaletta, jauhelihaa, paistisuikaletta, makkaraa jne. usein 35 – 50 %:n alennuksella, näissä on oranssit laput ;D Ja ne laitetaan pakkaseen, josta sitten vkon aikana syödään pois. Tapana kun on käydä kaupassa vain kerran vkossa, jolloin ostetaan kaikki ja vain ja ainoastaan tarvittava. Tänään pe-iltana syötiin sitten sipuli-porkkana-riisiä sienikastikkeella ja jaettiin kissan kanssa 3 kalapuikkoa ;D Huomenna on kauppapäivä – jeeeeeeeeeee!

  7. Polgara: Usein minunkin lihatuotteet ovat niitä punaisilla hintalapuilla merkattuja. Tosin nyt hyvätuloisena olen toisaalta valmis maksamaan täyden hinnan esimerkiksi kunnon pihvilihasta. Mutta jauhelihat yms. pakastinkelpoiset menevät täydesti halvemmallakin hinnalla.