Suomen Luonto -lehti etsii seitsemättä kertaa Vuoden turhaketta. Aiempia turhakkeita ovat olleet mm. ulkomainen pullovesi, kaupunkimaasturi ja lehtipuhallin.

Oman ehdotuksen voi lähettää syyskuun loppuun mennessä lehden toimitukseen sähköpostitse: turhake@sll.fi. Voittoisa ehdotus palkitaan potkupyörällä.

Muistitietoa kuluttamisesta -hanke kerää suomalaisten kertomuksia (ja myös kuvia) rahapelaamisesta, gramofoneista, omista kuluttajaelämäkerroista ja 1950-60-luvun kodeista. Tekstit voi lähettää vuoden loppuun mennessä sähköpostilla Suomalaisen kirjallisuuden seuraan: keruu@finlit.fi.

Lue sivuilta tarkemmat ohjeet ja kerro omat kokemuksesi. Vastaajille jaetaan kirjapalkintoja.

Ropelli on päättänyt osallistua SPP:n nälkäpäiväkeräykseen uusin keinoin. Hän on haastanut myös muita blogaajia vähentämään syömistä ensi viikon ajan ja lahjoittamaan säästyneet rahat keräykseen. Idea hyväntekeväisyyden toisentyyppisestä toteuttamisesta on ilmeisesti vapaasti käytettävissä, ja ainakin Marginaali on mukana (jonka kautta Ropellin blogiin ja ideaan löysin).