Kulutusjuhla

Neula lihassa

Ostin taannoin kauluspaidan. Pakettia kotona aukastessani ihmettelin taas sitä, miksi paita pitää kursia pakettiin neuloilla. Jos kerran muutkin vaatteet voidaan myydä ilman pakkausta, niin miksi miesten kauluspaitojen pakkaamiseen pitää käyttää 10-20 neulaa, pahvia, muovikelmua ja pleksiä?!
Neuloista joku jää aina kuitenkin huomaamatta ja paitaa pukiessa kokee pistävän yllätyksen neulan lävistäessä ihon. Pahimmillaan neulat jättävät myös näkyviä reikiä paitoihin.

Voisiko joku muotitietoinen kertoa minulle, että miksi näin tehdään?

4 Comments

  1. Kaiketi se pitää paidan kuosissa paremmin jolloin se sitten on oikeuksissa omaan tarkoitukseensa.

    Ja kyllä, viikonloppuna törmäsin samaan ongelmaan.

  2. Ne neulat on kyllä ihan tyhmä juttu, paitahan on heti kuitenkin rypyssä, joten what’s the point? Kaupan hyllytilan minimoinnin kannalta ymmärrän tiukkaan pakatut paidat, muuten en.

  3. Puhumattakaan, että suoraan pesuunhan se paita ensimmäiseksi menee ennen ensimmäistäkään pitoa. Tai no, tankokama lähinnä, mutta joskus pussipaidatkin haisee kummalliselle.

  4. Kai se on pakkaus- ja ulkoasutekninen juttu. Luultavasti sillä on joku alkujaan ihan järkevä syy, joka on menettänyt järkevyytensä sittemmin. Meille selitettiin tämä kun käytiin paitatehtaalla, mutta olen unohtanut!