Kulutusjuhla

Hankalaa lentolipun ostoa

AJ kertoi onnistuneesta ja mukavasta lentolipun hankinnasta. Minä käytin eilen pari tuntia Ryanairin sivuilla etsien sujuvia yhteyksiä. Tarkoitus olisi päästä Tampereelta pohjoiseen Italiaan ja palata Ranskan puolelta Grenoblesta Tampereelle. Hermot meni, mutta edulliset lennot löytyivät pitkällisen etsimisen jälkeen.
Tiedän, että halpalentofirmat on erikoistunut paikasta a paikaan b lentoihin, eikä ne tarjoa jatkoyhteyksiä. Mutta jonkinlaisen reitinetsimisohjelman tekeminen ei pitäisi olla kauhean iso juttu. Välillä meinasi usko loppua yhteyksiä etsiessä. Ryanair, tehkää vaikka ihan palikkajärjestelmä, jolla jatkoyhteydet löytyvät.

Lopuksi kehut Italian ja Ranskan rautatieyhtiöille. Niiden sivuilta löytyi helposti eri vaihtoehdot ja hinnat.

1 Comment

  1. Minä olen ollut kohtalaisen tyytyväinen käyttämieni halpalentäjien (Blue1 ja Ryanair) varaussysteemeihin netissä, vaikka toki pitempien/moniosaisten matkojen sompailu on hankalaa. Ehkäpä esim. RaijanAiri haluaakin juuri korostaa jokaisen reitin erillisyyttä. Kehittyneempi (siis paremmin palveleva) reitinsuunnittelutoiminto näyttäisi asiakkaalle, miten raivostuttavan huonosti eri aikataulut sopivat yhteen… tuskin Ryanair tekee mitään aikataulujaan yhteyslennot mielessä, vaan pelkästään sillä perusteella, miten koneet saadaan kullakin yksittäisellä reitillä taloudellisimmin käyttöön. Oman kokemukseni mukaan odotusaikaa lentojen välillä tuli äkkiä rutkasti, ja erikseen ostettujen lippujen yhteishinnatkin nousevat lähemmäs perinteisten yhtiöiden tasoa. Puhumattakaan siitä, että lennot ovat usein syrjäisille kentille (= pienemmät verot ja muut kulut lentoyhtiölle), joilta pääsy varsinaiseen kohteeseen maksaa ja vie aikaa lisää. Naurettavia ovat mm. nimet Frankfurt(-Hahn) ja Stockholm(-Skavsta), jotka sijaitsevat pitkälti toista sataa kilometriä tuosta nimikkopaikasta. Lufthansa taisi haastaa Ryanairin oikeuteen Frankfurt-nimen käytöstä Hahnin yhteydessä. Hävisi. No, luisuin ohi aiheesta, ja nämä jutut ovat kai yleisesti tiedossa.