Kulutusjuhla

Graham-näkkäri rouskuu maistuvasti

Näkkileipä on välillä oikein maukasta. Erityisesti olen nyt ihastunut Vaasan Pieni Pyöreä grahamiin. Maku ei ole se perinteisen rukiinen, vaan pehmeämpi ja jotenkin minun suuhuni sopivampi.

Kilohinnaltaan tämä on tietysti ”talousnäkkileipää” kallimpaa, mutta sinkkutaloudessani osaan arvostaa myös itselleni sopivaa pakkauskokoa. Näkkärin etu on tietysti myös pitkä säilyvyys: ei nämäkään niin hyviä ole, että koko pakettia onnistuisen yhdessä illassa tuhoamaan!

Kuitua tässä näkkärissä on 10 prosenttia, mikä tietysti vähemmän kuin vastaavassa rukiisessa (17 %) ja rasvaakin enemmän (grahamissa 5,9 g, rukiisessa 2,1 g), jos nyt huonoja puolia tuotteesta haluaa kaivella.

1 Comment

  1. Liiterin (siis Lidl) ruis-seesaminsiemen -näkkäri on aika huippua. Maistuu oikeasti seesamille eli siemeniä on rutkasti eli seesamia 10 %, muutoin täysjyväruista. 100 g:ssa kuitua 15.7 g, rasvaa 6.4 (josta osa tullee juuri siemenistä…). Näyttää pahvilta, mutta on ainakin eri makuista kuin tavisnäkkärit! Ai niin, pieni paketti ja halpaakin on. Se punainen paketti, tavisnäkkäri on sinisessä. Meillä tykätään.