Tänään otsikoihin nousi Tilastokeskuksen kansainvälinen hintavertailu, jonka mukaan palvelut (energia, liikennepalvelut, viestintäpalvelut, ravintolat ja hotellit sekä virkistys ja kulttuuri) ovat Suomessa Euroopan viidenneksi kalleimmat.

Kalliimpia maita tässä suhteessa ovat Islanti, Sveitsi, Norja ja Tanska. Ruotsissa ja Irlannissa palveluista joutuu maksamaan suunnilleen yhtä paljon kuin Suomessa. Halvimmat vertailun maat ovat Bulgaria, Liettua, Tsekki, Romania ja Slovakia.

”Tutkimuksessa mukana olleista palveluista liikennepalvelut ovat Suomessa kalliita ja viestintäpalvelut puolestaan melko edullisia. Liikennepalveluihin kuuluvat sekä maantie-, ilma- että vesiliikenne. Viestintäpalvelut sisältävät puhelut, internet- ja postipalvelut.”

Palveluiden keskimääräinen osuus kotitalouksien kulutusmenoista koko Euroopan tasolla on 23 prosenttia.