Kulutusjuhla

Reilun kaupan viinit

Jokin aika sitten Alkon hylly ammotti tyhjänä siinä kohdin, josta olisin halunnut napata mukaani reilun kaupan viinipullon. Ihmekös tuo, sillä kyseisten viinien kysyntä on yllättänyt positiivisesti.

4 Comments

  1. Reilun kaupan viinien maku oli myös positiivinen yllätys. Hinta-laatu -suhde on tavalliselle pulliaiselle (=ei asianharrastaja) aivan kohdallaan.

  2. Joo, samaa mieltä: täysin kelvollista minunkin makuuni!

  3. Tuli muuten mieleen, että onkohan minulle käynyt klassikkovirhe, eli olenko sekoittanut käsitteinä keskenään luomuviinin ja reilun kaupan viinin.
    Kävin Alkon sivuilla tarkastamassa molempien valikoiman ja taitaa olla niin, että molempia saman hintaluokan viinejä on osteltu ja maisteltu ja hyviksi todettu. Eli edelleen voin sanoa, että reilun kaupan viinit ovat maultaan ok, mutta samalla voin kehaista luomuviinejä niille, joita luomumerkintä vetää puoleensa 🙂 Ostoksilla käyminen yleensä ahdistaa, myös Alkossa, joten ostoskoriin tulee nopsasti tempaistua sitä sun tätä heikommankin positiivisen mielikuvan innostamana.

  4. Tuo ihan totta, että ainakin itselleni se reilun kaupan tuote on sinällään valintaa helpottava tekijä: ei tarvitse käännellä jokaista pakkausta ja ihmetellä, mikä olisi hyvä, kun vaan nappaa sen reilun.