Kulutusjuhla

Printtimediasta bloginäkyvyyttä

”Shoppailuterapiaa, ostoskrapulaa, brändi-intoilua ja eettisiä valintoja. Niitä ovat blogit pullollaan, usein kiinteänä osana arjen kuvausta. Omasta elämästä kirjoittaessaan ihmiset luovat samalla kuvaa omasta tyylistään ja maustaan.”

Näin kirjoitti Terhi Pietikäinen Hesarissa haastatteluni yhteydessä Nimiä tänään -palstalla (C9). Juttu, jossa kerroin kulutustottumuksistani ja blogeista kuvan kera, on selvästi jo nyt tuonut lisää kävijöitä Kulutusjuhlaan, mistä olen tietysti iloinen. Ehkä tästä nyt useampi yrityskin herää tajuamaan, että kuluttajat todella välittävät netissä tietoa, josta myös firmojen pitäisi olla kiinnostuneempia.

Juttu käsitteli minua, mutta koska tämä on edelleen ryhmäblogi, niin haluan kiittää muita kirjoittajia vaivannäöstään Kulutusjuhlan suhteen. Tästä on hyvä jatkaa, vai miten ne klassiset lausahdukset kuuluvatkaan!

5 Comments

 1. No minä ainakin kiitän ja kumarran.

  Ja tästähän tämä vasta alkaa.

 2. Hyvä Mari ja muut! Ku(u)luttaminen on hieno tapa elää.

  Itselleni on muuten vasta viimeaikoina selvinnyt minkälainen on tavallinen sukankuluttaja.

  Olennainen ero tavallisen ja epätavallisen sukankuluttajan välillä on siinä että se tavallinen kuluttaja ostaa niitä samoja sukkia, joita on ennenkin ostanut, siis yleensä mustia, puuvillaa ehkä vähän joustoa. Epätavallinen sukankuluttaja ostaa uusia, erilaisia ja erivärisiä, jollaisia ei ole ennen kokeillut.

  Tavallinen sukankuluttaja ei oikeastaan edes haluaisi ostaa sukkia, mutta on pakko.

  Joku sanoi, että elämässä ei ole pakko kuin kuolla ja sekin vain kerran. Mutta joitakin asioita vain on pakko. Sukkia on pakko ostaa. Se on sitä tavallista sukankulutusta.

 3. Luin kaverin HS:ta ruokiksella – ainoa asiallinen juttu oli tuo =D Hyvät jatkot vaan loistolokille!

 4. Onnea Mari, todella hyvä juttu.

  Nyt viimeistään olet julkkis (halusit tai et…) 😉

 5. AJ: Niinpä, kun on kerran vauhtiin päästy!

  Henrik: Ainakin Suomessa on vaikea olla sukatta. Sinällään mielenkiintoinen analyysi, mutta toisaalta: jos kerran on hyvät (vaikka ne mustat ja tavalliset) löytänyt, niin mitäpä sitä vaihtamaan.

  Polgara: Kiitos vaan, jatkamme!

  Janne: Hehee, ei tällä näkyvyydellä vielä julkkiksen paikkaa taida saada 🙂 Mutta toki olen mielelläni esillä, kun asia on itselle läheinen ja kiinnostava.