Kulutusjuhla

”Hyviä uutisia, hyvä asiakkaamme!”

Sain eilen Fortumilta odotetun sähkön hinnankorotuksen kumoavan kirjeen. Fortum toteaa kirjeessä mm. ”Sähkönhinnan muutoksesta tulee lain mukaan ilmoittaa asiakkaalle kirjallisesti viimeistään kuukautta ennen sen voimaantuloa. Näin pitkä ilmoitusmenettely voi valitettavasti aiheuttaa tilanteita, joissa markkinat ehtivät muuttua oleellisesti ennen ilmoitettuja hinnanmuutoksia.”

No, oli niin tai näin tässä vaiheessa juuri kukaan ei enää usko yhtään mitään mitä Fortum sanoo. Fortum on hyvä esimerkki yrityksestä, jolla on paikkansa sellaisella aikakaudella ja sellaisessa järjestelmässä, jossa yksityisasiakkaiden roolina on olla vain se äänetön viimeinen lenkki tuotantoketjussa.

Muutin Kirkkonummelle kaksi vuotta sitten ja vertailin silloin ensimmäisen kerran sähkönhintaani. Silloin en havainnut omalta kohdaltani merkittäviä eroja eri yhtiöiden välillä. Nyt sillä ei ole enää mitään merkitystä, sillä kaikki sähköyhtiöt ovat lähtökohtaisesti luotettavampia kuin Fortum.

Fortum ei ole enää ansainnut asiakkuuttani. Tosin, ei se tunnu heitä kiinnostavankaan. Tulevaisuus näyttää siis valoisalta molempien osapuolien kannalta.

1 Comment

  1. Mekin käsittelimme vasta Fortumia. Ihan vastaavin johtopäätöksin.