Kulutusjuhla

Nintendo Wii tuli ja meni

Nintendo Wii-pelikonsoli tuli Suomessa myyntiin nyt viime viikon perjantaina 8.12. Ja loppui saman tien. Soitin Stockmannille ja sieltä sanoivat, että seuraavan kerran konsolia on saatavilla ehkä tammikuussa 2007.

Ja kuten muissakin maissa, jälkimarkkinat näyttävät olevan vilkkaat. Huuto.netissä näyttäisi olevan jo parikymmentä uutta laitteita myynnissä. Hinnat ovat jo 300-400 euron tienoilla. Ja onpa yksi hintapyytö jo räiskäisty kylmänviileästi 550 euroon. Alkuperäinen jälleenmyyntihinta oli 268 euron tienoilla ainakin Stockmannilla ja verkkokauppa.comissa. Näin ne markkinat toimivat.

8 Comments

 1. Stockalla irtomyyntiin riitti vajaa kolmekymmentä laitetta, vaikka tilattuna oli useita satoja. Ensimmäiset jonottajat olivat paikalla jo aamukuudelta ja koneet loppuivat noin viidessätoista minuutissa. Välipäivinä on tulossa pieni satsi, josta ensimmäiset varanneet saavat omansa, mutta sen jälkeiset toimitukset siirtyvät tammikuun puolenvälin tienoille.

 2. kiitos tiedosta. jaksan kyllä henk.koht. odottaa ensi vuoden puolellekin 🙂 .

  Jotenkin sitä olettaa, että niukkuus vaikuttaa Nintendon maineeseen negatiivisesti, mutta ehkä se vain toimii kysyntää kiihdyttävänä tekijänä …. ”laite on pakko saada”. Ja kyllähän se peliohjain on hieno.

 3. En tiedä pelikonsoleista mitään, mutta havaitsin kyllä, että OS-puolella on menossa reipas Linux Wiihin -hanke.

 4. Ai noin siinä sitten kävi. Suunnittelin Wiin hankkimista itselleni joululahjaksi, mutta taitaa sitten jäädä myöhemmäksi. Ainakin konsoli vaikuttaa konseptiltaan erittäin kiinnostavalta, ja sitä olisi mukava testata.

 5. qtea: kuulostaa vähintäänkin mahtavalta hankkeelta, mutta tarvittais tuohon tarkoitukseen niitä pelikonsoleita sitten…

  jaakko: niin minäkin suunnittelin, mutta olin auttamattomasti myöhässä. Tosin eilen Stockmannilla ei kyllä missään sanottu että konsolit oli heti myyty. Jäi sellainen vaikutelma, että hyllyt olivat pullollaan, siksi en kiirehtinyt. Sanoin jopa kaverille, että ”eihän tässä mikään kiire ole vielä…” no ei ole enää.

 6. Puolessa tunnissa menivät kuulemma koko maasta. Liekö sitten ennakkotilausten määrä niin kova, että spokka lupailee vasta tammikuuta. Koska ainakin maahantuojan edustaja lupaili seuraavaa erää jo joulukuun puolivälille.

 7. Ihan muistuu mieleen viime joulunalus, kun metsästin sen seitsemästä liikkeestä pikkuveikalle uutta Xboxia.. Uuh. Hulluutta!

 8. kriisi: huuto.netin keskustelujen mukaan Ideaparkkiin on tällä viikolla tulossa Nintendo Wii:tä. Jos näin on, niin aika hyvä veto, olipa liike siellä sitten mikä tahansa.

  simpura: niin, enhän minä itselleni tuota laitetta ole missään tapauksessa ostamassa vaan pojalle tietysti 🙂