Kulutusjuhla

Tuntemattoman kehut vahvistavat päätöksen

Sovitin vaatekaupan alennusmyynnissä takkia ja peilailin itseäni. Samoja hyllyjä tutkiskelleet kaksi naista yltyivät kehumaan:

”Voi kun se on hieno ja sopii sinulle niin hyvin! Tuo vihreä pukee sinua, ja takki istuukin mainiosti. Ja oikein kiva muutenkin, nätti kangas ja leikkaus.”

Kiittelin kehuista ja totesin, että pakko kai tämä on ostaa. En minä takkia tosin lähtenyt hankkimaan, mutta jos sovelias yksilö tulee vastaan, niin ei tilaisuutta voi jättää käyttämättä.

Minulle on joskus aikaisemminkin käynyt niin, että tuntematon nainen kehuu vaatetta kaupassa niin suuresti, että edesauttaa ostopäätöksen tekemisessä. Mutta on varmasti myös niitä, joita muiden asiakkaiden kommentit saisivat perääntymään hankinnasta.

Itsellänikin varmasti vaikuttaisi se, millainen henkilö asua kehuisi: jos näyttää siltä, että kyseinen ihminen on tyylillisesti täysin eri planeetalta kuin minä, niin en ehkä hänen mielipidettään suuresti arvostaisi.

2 Comments

  1. Jokohan pian kauppiaat palkkaavat kehujia kuljeksimaan hyllyjen väleihin…

  2. Sitä minäkin vähän mietin: alennusmyyntiaikaan vain joku asiakkaan näköinen sinne luuhaamaan ja naisia kehumaan, niin saa lisämyyntiä aikaan!