Kulutusjuhla

Mobiilipalvelut eivät kiinnosta

Tuija kirjoittaa Viestintäviraston teettämästä kyselystä, jossa selvitettiin mm. suhtautumista mobiilipalveluihin. ”Yli puolet kuluttajista arvioi ykskantaan, ettei ole kiinnostunut kokeilemaan uusia mobiilipalveluita missään tapauksessa. – – – Mitäpä veikkaatte, miltä suunnalta ja minkä nurkan takaa humahtaa Se Juttu, joka kääntää suomalaisen kuluttajan pään?”

5 Comments

  1. Luin tuota juttua Helsingin Sanomista ja kovasti nauratti. Istuin nimittäin autossa ja luin puhelimella….

  2. Joo, en minäkään osannut varsinaisesti kaivata mahdollisuutta lukea sähköposteja kännykällä, mutta kun se osoittautui helpoksi ja käteväksi, niin nyt sitä teen.

  3. Riippuu siitä, mikä lasketaan palveluksi. Onko brausailu palvelunkäyttöä vai brauseriapplikaation käyttöä 🙂 ? Brausailu kohdistuu yleensä moneen palveluun, joten se ei ehkä nouse esiin uutena käytäntönä, kun kysellään yksittäisten palvelujen käyttöä.

  4. Tuossa niputettiin mobiilipalvelut aika isona kattokäsitteenä, erillisinä asioina nimettiin tekstiviestit, multsarit, internetin selailu, sähköpostin käyttö, ja ilmeisesti navigointipalvelut ja mobiiliTV (tässä oletettavasti 3G streaming kun muutakaan ei vielä ole). Te ootte kaikki sitä muutaman prosentin edelläkävijäporukkaa, jotka on inessä skenessä. Mutta näyttää olevan tosiaan iso jengi, joita ei vois vähempää kiinnostaa. Toisaalta – taas tämä sama vanha tylsä analogia, mutta – jos ihmisiltä olisi aikanaan kysytty etukäteen että tuletteko käyttämään tekstiviestimahdollisuutta – –

  5. Niin, tässä on ihan pikkuinen juttu myös se, että minusta kännykällä vain puhutaan ja tekstaillaan ,D Tiedän, olen vanhanaikainen määly, ei voi mitään. Mutta kun en katsele TV:tä muutenkaan. Nettiä taas selaan jatkuvasti sekä työssä että kotona…. Jos sen haluaisi ns. mobiilipalveluna, en varmaankaan olisi tyytyväinen, koska näkö on kehno ja nakkisormet. Juu, tikku-tikku, mutta kun en tykkää sellaisesta tökkimisestä. Että Nokian 3310 ja ikuvanhan IBM:n IPentti läppärinä riittää minulle, ziitos! ….Ja jospa tähän vielä köyhä akun raskitsisi ostaa…. *kikattelee jo köyhyyttäänkin*