Kulutusjuhla

Pieneneekö kampaajalasku?

Vuoden vaihtumisen pitäisi alentaa parturi- ja kampaamohintoja. Kyseisen alan työn arvonlisävero laskee vuoden alussa 22 prosentista 8 prosenttiin, ja Suomen Hiusyrittäjät ry odottaa jäseniensä siirtävän alennuksen kuluttajahintoihin.

”Toivon, että veroale näkyy kaikkien yrittäjiemme hinnoissa, ja uskon, että suurin osa aikoo näin toimia. Alussa vastarintaa oli enemmän, mutta nyt on ymmärretty, että kyse on kuluttajan maksamasta verosta, joka vain kulkee kauttamme valtiolle, kertoo Suomen Hiusyrittäjien puheenjohtaja Ari Sandberg.”

Itselleni on varattuna kampaaja ensi viikolla, joten saa nähdä, näkyykö veromuutos mitenkään oman käsittelyni hinnassa mitenkään. Epäilen, että moni kampaamo noudattaa Naps-ketjun linjausta.

Valtakunnallinen Naps parturi-kampaamoalan ketju aikoo pitää hintansa ennallaan.
”Perusteemme asialle ovat, että veroalellahan pyritään parantamaan pienpalveluyritysten kannattavuutta ja sitä kautta myös työllistämismahdollisuuksia. Tavoitteenamme on, että pystymme luomaan uusia työpaikkoja seuraavan kolmen vuoden aikana, sanoo ketjun hallituksen puheenjohtaja Patrick Koskinen.”

Työn arvonlisävero alenee vuoden alussa kahdeksaan prosenttiin myös pienissä korjauspalveluissa. Näitä ovat esimerkiksi polkupyörien, kenkien ja vaatteiden korjaukset. Uutisoinnin perusteella vaikuttaa siltä, että kuluttajahinnat eivät näissäkään palveluksissa alene, mutta yritykset harkitsevat lisätyövoiman palkkaamista.

4 Comments

  1. Minulla pieneni, marginaalisesti, mutta pieneni. Satasen joululahja-lahjakortista jäi pitkien hiusten leikkauksen ja sävyttävien raitojen jälkeen neljä euroa hyvää. Säästö se on..

  2. Parturi kampaamo Teituli Järvenpäässä EI laskenut hintojaan. Ahne yrittäjä käärii edut taskuunsa.

  3. Itsekin yrittäjä

    Itse olen >Teitulin asiakas ja ymmärrän kyllä ettei hinnan alennusta tullut, minun mielestäni veroale parantaa pienyrittäjien mahdollisuuksia pärjätä muutenkin kalliissa maassa. Kampaamo ala on muutenkin huonosti palkattu ala niin eiköhän suoda heille se kaksi euroa enemmän omaan taskuun. Itse voin asian kanssa elää. Jos menotkin (vuokra,aineet ym) laskisi, voisi hintojenkin kuvitella laskevan.

  4. Minä maksan mukisematta vakiokampaajalleni samaa kuin ennenkin. Koska minulla on tällä hetkellä varaa käyttää rahaa itseeni toisin kuin joskus köyhempänä, niin hieno tukka (jonka vakikampaaja tekee aina) on kustannusten arvoinen.