Kulutusjuhla

Raisio ja Elovena-brändin muokkaus

Elintarvike-ekonomian ylioppilas Vesa Lampi oli aamulla suivaantunut luettuaan Hesarin juttua (A8), jonka kuvassa kaksi neitosta edustaa Elovenaa ja ohjaa kutsuvieraita Finlandia-talossa. Vesa oli innostunut pistämään sähköpostilla palautetta Raisiolle ja Huvudstadsbladetille ja toimitti saman viestin minullekin.

Taustalla on taannoinen kohu HBL:n Volt-viikkoliitteen mainoskampanjasta, josta Raisio suivaantui, sillä katsoi sen loukkaavan pellavapäisen Elovena-tytön imagoa ja Raision tuotemerkkiä (aiheesta voi lukea esim. Turun Sanomien jutusta).

Vesan kommentti:

”Sivusta Raision & Hufvustadsbladetin syksyistä keskustelua seuranneena, ja Raision kannanottojen jälkeen Elovena-tytön vakiintunesta imagosta ja/tai sen (väärin)käytöstä on ikävä nähdä Elovenan hyödyntävän brändissään mainostoimisto Rientolan ideaa mustasta Elovena-tytöstä (Kaarto: Suomen 0-vuotiasta itsenäisyyttä yritetään juhlia rennolla otteella, Helsingin Sanomat 5.1.2007; A8).

Arvioimatta ko.keskustelun tasa-arvonäkökulmaa suomalaisuudesta Raisio tekee nyt Elovena -brändillään juuri sitä, mistä Hbl:a arvostelee markkinoinnin lainaamisessa.

Sen sijaan idea itsessään suomalaisuuden perikuvan, kuten Elovena-tytön, laajentamisesta monikulttuuriseksi on puolestaan erinomaista imagonrakennusta nyky-Suomessa, tuli idea sitten keneltä tahansa.”

Lisäys myöhemmin:

Vesa oli saanut viestiinsä vastauksen Raision viestintäpäälliköltä:

Hei Vesa!

Kiitos palautteestasi. Tällä kertaa näyttää siltä, että Helsingin Sanomien toimittaja on tehnyt omat johtopäätöksensä kansallispukuun pukeutuneista neidoista viitatessaan Elovenaan. Raision edustajia ei valitettavasti ollut läsnä ko. tilaisuudessa eikä kaikkia kansallispukuun pukeutuneita neitoja mielestäni voi rinnastaa Elovena-neitoon.

Ystävällisin terveisin
Heidi Hirvonen
Viestintäpäällikkö
Raisio Oyj

elovenatytöt

HS 5.1.2007, A8

1 Comment

  1. Säälittävää pelleilyä Raisiolta. Ideoiden varastajat saavat erityspenkin helvetissä. Sen disainaa Stefan Lindfors. SIITÄS SAAVAT MUUHAHAHAHA!