Kulutusjuhla

Huomisen kännykkä

Digielämää etsimässä -blogissaan Visualradio listaa ajatuksiaan huomisen kännykän ominaisuuksista. ”Omituisinta tässä kirjoituksessani on oma-aloittenen luopuminen kunnollisesta keyboardista. Sen ei tarvitse olla erityisen ergonominen, jos messaget menevätkin podcastina ja videocastina sosiaalisille kollaboraatiosivuille. Perinteiset postit lentävät saneluina. Tekstarit jatkavat bloggaamista.” (Mari Koo)

2 Comments

 1. Yllätin itseni itse teossa. Olen kirjoittavana ihmisenä pitänyt toimivaa näppäimistöä välttämättömyytenä. Mutta, mitä jos käytänkin sitä toisella tavalla? Pärjäänkö ilman näppäimistöä?

  Teen video- ja kuvadokumentteja tapahtumista ja tilanteista ja toimitaan niitä blogeihin ja muistioina verkkosivuille. Silloin minun ei tarvitse kirjoittaa.

  Sanelen olennaisimmat asiat ja toimitan saneluni MP3:sina. En kuvitellut pystyväni tällaiseen ajattelun muutokseen. Olen kirjoittava ihminen. Mitä asenteilleni tapahtuu? Olenko hyväksymässä jotain uutta? Miten tämä vaikuttaa tulevaisuuden kännyköiden suunnitteluun?

  Yksi bloggaaja ei vielä kesää tee. Mitä mieltä te olette?

  Terveisin
  Helge Keitel

 2. Kunhan puheentunnistus ylittää uuden Windows Vistan kyvyt, niin siinä vaiheessa minä suostun sanelemaan puhelimeeni tekstiviestit. Ääniviestien eli voicemailien vastaanotto on edelleen mielestäni maailman hölmöin asia. Ensin keksitään puhelin, jolla voi soittaa toiselle. Sitten puhelin ympätään niin täyteen muita ominaisuuksia, että puhutun viestin lähettäminen ei-reaaliaikaisesti toiselle ihmiselle tuntuu hemmetin hienolta ominaisuudelta.

  Kuvaviestejä en ole vielä päässyt käyttämään, mutta niille ja videoviesteille voisin kuvitella löytäväni ainakin kerran kuukaudessa jotakin käyttöä.