Kulutusjuhla

Rahka ja raejuusto yhdistyvät

Valio on lanseerannut ProFeel -tuoteryhmän, jota kohtaan periaatteessa tunnen vastahakoisuutta: sitä mainostetaan ”painonhallintaan sopivana”, ja kaikki tällainen saa aina hiukan niskakarvojani pörhölleen.

Rahkasta ja raejuustosta sekoitettu cottifrutti-nimellä kulkeva tuote kuitenkin kiinnosti, joten olen nyt maistanut molempia tarjolla olevia makuja. Päärynä-vanilja oli parempaa kuin punainen greippi, mutta kumpikin oli hieman ylimakea omaan suuhuni.

Rakenne oli ihan miellyttävä, sellainen, kuin rahkasta ja raejuusto voi kuvitella tulevankin.

Ravintosisällöltään tuote on kutakuinkin raejuuston ja rahkan välimaastossa: energiaa 60 kcal, proteiinia 11 g, hiilihydraatteja 4 g ja rasvaa 2 g, määrät 100 g kohti. (Samat luvut perusraejuustossa 90 kcal, prot 16 g, hh 2,5 g ja r 2 g; rahkassa 59 kcal, prot 10 g, hh 3 ja r 0,4).

Cottifrutti on makeutettu sukraloosilla ja siihen on lisätty kalsiumia ja ravintokuitua.

Ostin 150 gramman purkin hieman alle eurolla, enkä yli euroa olisi siitä valmis maksamaan. Mieluummin edelleen sotken ennemmin rahkat, raejuustot, kuitulähteet (kuten kauranleseet)ja makuaineet itse sekaisin, mutta jos aineksia ei ole tarjolla, niin cottifrutti toimii hätävarana.

Eli kokonaisuudessaan kelvollinen tuotelisä jogurtti- ja rahkavalikoimiin, mutta ei aiheuta suuria riemunkiljahduksia.

4 Comments

 1. Kyseistä tuotetta kommentoidaan myös muissa blogeissa (taitavat olla näitä enemmän ravintoonsa huomiota kiinnittäviä blogaajia).

  Saara tykkäsi, vei makeanhimon mennessään.

  Hermeliini sen sijaan ei suuremmin innostunut: ihan ok, mutta hintava tuote.

  Maijulle maistui, ja tektissä on myös muiden kommentteja.

 2. Eih… mieluummin käyn taas Liiterissä (luetaa Lidl) ja ostan sieltä 0.1 %:n juggaa ekstarisoilla marjoilla ja hedelmillä – oikeilla, ei esansseilla! ja sotken vielä mukaan niiden raejuusto tai rahkaa jos haluaa. Sanokaa mitä sanotte, mutta en voi sille mitään, että minusta niiden maku ja koostumus on parempaa. Ainut miinus tulee aivan liian pienestä tekstistä, kuten toki muissakin valmisteissa…. ,D Eli kannatan tässä asiassa eurooppalaista valikoimaa, Valio ei oikein jaksa yllättää, tai yllärit ovat epämiellyttävässä suhteessa maku/hinta/rasva/tuoree hedelmät jne suhteen.

 3. Olen hulluna verigreippiin, joten lankesin helposti tuon rahka-raejuuston houkutukseen. Minusta se oli äklömakeaa ja rahka oli liian litkua, jolloin raejusstokokkareet korostuivat kumimaisina. En osta toiste!

 4. Polgara: Pidän mielessä, jos joskus taas Lidlin suunnalla pyörähdän.

  SÄ: Joo, se verigreippi oli minustakin sen makuista, ettei tee mieli ostaa toista kertaa. Eikä se toinenkaan maku siis suurta vaikutusta tehnyt, mutta sitä voisin kuvitella joskus vielä ostavani välipalaksi.