Kulutusjuhla

Välineurheilua

Panja osti uuden sulkapallomailan ja pohtii välineiden merkitystä liikuntaharrastuksessa: ”Joissain lajeissa hyvät välineet tosin helpottavat merkittävästi suoritusta. Ja; välillä parempia – ei ehkä niin välttämättömiä – välineitä voi ostaa ihan vain senkin takia, että tekemisestä tulee sitä kautta vähän mukavampaa, mielekkäämpää. – – – Onko oikein, että – etenkin lapsen – harrastuksen esteenä voi tänä päivänä olla raha ja että perheen taloudellinen liikkumavara määrää lasten liikuntaharrastuksista päätettäessä?” (Mari Koo)

2 Comments

  1. Jos sattuu asumaan lähellä järveä, niin uinti lienee se halvin liikuntaharrastus, jossa voi kehittyä jopa olympiatasolle asti ilman ihan hirveitä satsauksia. Juoksukin olisi muuten suhteellisen halpaa, mutta hyvät kengät kyllä maksavat maltaita. Lienee ainoa ilmainen laji olla tuo antiikinaikainen kreikkalaisroomalainen paini. Siinä kun ei tarvita välttämättä edes vaatteita päällä.