Kulutusjuhla

Selkoluuri

Viime viikolla Marjutin blogissa kaivattiin ikäihmisille suunnattua kännykkää. Nyt samaisessa blogissa esitellään selkopuhelin: ”Suomessakin on kuin onkin saatavana nimenomaan ikäihmisille, näkövammaisille, kehitysvammaisille, lapsille sekä muille erityiskäyttäjäryhmille tarkoitettu selkopuhelin, josta on karsittu kaikki turha pois, mutta joka kuitenkin tuntuu sisältävät kaikki ne perusominaisuudet, joita käyttäjä tarvitsee.” (Mari Koo)

4 Comments

 1. Pisti silmään tämä kohta puhelimen spekseissä:
  # Puheaika 2-3 tuntia
  # Valmiusaika 60-100 tuntia

  Ottaen huomioon puhelimen melko suuren koon ja ominaisuudet, on vain ihmeteltävä miten valmiusaika voi olla noin huono verrattuna ns. normaaleihin kännyköihin. Muuten kyllä loistava idea juurikin esimerkiksi ala-asteikäisten ensipuhelimeksi. Ei tule kiusausta soitella outoihin numeroihin, eikä liioin ole mahdollisuutta tilata puhelimeen mitään maksullista sisältöä.

  190 euron hinta on vain niin päätähuimaava tuolle laitteelle, etten voi käsittää. Käytännössähän laite on vain erittäin rampautettu versio perus GSM-puhelimesta, joita saa uutenakin 40 eurolla. Tämän hinta pitäisi asettua noin 20-30 euron tuntumaan, jolloin tuo lapsiperheaspekti vielä korostuisi, sillä tuollainen rahasumma ei ole vielä katastrofaalinen menetys, vaikka se äitin pikku taiteilijanalku päättäisi dipata luurinsa kuraojaan.

 2. Hyvä Matti, samaa mieltä. Lisäksi tuo 5 numeroa on kovasti vähän… ja jotenkin nuo soikionappulat eivät tunnu varmaan vanhuksen sormissa kovin tukevilta, sormi pluiskahtaa… ainakin näyttäisi siltä! Hintaa on aivan räävittömästi ominaisuudet huomioon ottaen- kuten kaikilla muillakin ns. vähänkään apuvälineiksi luettavilla tuotteilla, joita myydään erityismyymälöissä. Esim. kannenavaajan (siis semmoinen kumiläpyskä) hinta vaihtelee 1 – n. 13 euroa myyvästä tahosta riippuen. Itse olen saanut joskus parin hillopurkin mukana kylkiäisenä ja ovat suurena aarteena laatikossa ,D

 3. Mm. näkövammaisille on suunnattu esim. Mobile Speak-ruudunlukuohjelma, joka mahdollistaa tavallisen kännykän käytön: http://www.burman-companies.com/

 4. Asiallinen senioripuhelin löytyy osoitteesta http://www.coline.fi