Kulutusjuhla

Kesäsunnuntaiden kaupankäyntiä

Kauppojen kesäinen sunnuntaiaukiolo alkoi tänään. Tosin heti ensi sunnuntaina kaupat ovat kiinni äitienpäivän vuoksi ja 27. toukokuuta saman aiheuttaa helluntai. Päivittäistavarakaupan sivuilta löytyvät myös muut tiedot tämän vuoden kauppojen aukiolomahdollisuudet ja -rajoitukset. (Mari Koo)

6 Comments

 1. Hienoa! Kunpa vain sunnuntaiaukiolo saataisiin meilläkin ympärivuotiseksi.

 2. JIPPI JIPPI JIPPI, KÄVIN JO! Kävin heti klo 12 ruokakaupassa, ja sen jälkeen lähdin Kamppiin. Miten IHANAA että sunnuntait ei enää näytä siltä kuin kaikki ois kuolleet jo eilen, vaan kaduilla on ihmisiä ja meininkiä ja.. ja.. niin, kaupat on auki 🙂

  Ruokakaupassa kiittelin kassaakin, että on niin kiva kun he on auki taas. ”Niin mustakin”, sanoi kassa, ”on paljon paremmat palkat näin pyhinä!” *hih*

 3. Tajusin vasta hedelmä osastolla, ttä nythän on sunnuntai! 😀 oli ihan mukava yllätys käydä lähis S-marketissa..

 4. Uutisissa sanottiin, että hallitus yrittää laajentaa sunnuntaiaukioloja, mutta alkaa käsitellä asiaa oikeasti vasta kesälomien jälkeen.

 5. Minä en oikein tiedä onko tämä hyvä vai huono juttu. Ei tuossa mitään ongelmaa työntekijöiden tai kirkon puolesta minusta ole, mutta sitä vaan mietin, että mikä on aukiolojen vaikutus kokonaiskulutuksen lisääntymiseen.
  Omalla kohdallani ainakin riski ostaa kaikkea ei niin välttämätöntä lisääntyy mitä isompi kauppa on kyseessä. Hyvin olen sunnuntaisin selvinnyt lähi-Siwan tarjonnalla kun arkena pääsee laajempien valikoimien kimppuun.
  Mutta kauppa käy ja sehän on kai sitten tärkeämpää kuin mikään muu.

 6. Minä olen sunnuntaikaupan vapauttamisen kannalta. Ihan siksi, että nykyinen järjestelmä on älytön: toiset saa olla auki, toiset ei, sitten välillä ollaan kaikki jne. Hankalaa! Ja kun oma lähikauppa on sellainen kookkaampi S-Market.

  Toki Eko-Matilla on pointtinsa, mutta kyynisenä olen sitä mieltä, että kulutusintoa on aika vaikea hillitä. Ja ihmisten arki on niin kiireistä, että kuluttajan kannalta on kivempi käydä shoppailemassa vähän rauhallisemmissa fiiliksissä sunnuntaisin.