Kulutusjuhla

Sydän liikkeelle tarjoushintaan

Olli havaitsi Amazonin etusivulla mielenkiintoisen tuotteen, eikä tiedä, pitäisikö nauraa vai olla jopa hieman peloissaan moisen tarjouksen kohdatessa: Philips HeartStart Home Defibrillator. (Mari Koo)

2 Comments

  1. Siinäpä on elvytys tarjottuna itsepalveluna! Jenkkilässähän noita defibrillaattoreita on tietääkseni lentoasemillakin vahingon varalle. Kaikkea voi yrittää kaupitella. Kukahan takaa, ettei potilas kuole käyttöohjeiden puutteellisuuksiin. Ehkä kannattaa lukea lääkäriksi tai ainakin ensihoitajaksi ennen kuin ottaa laitteen käyttöön.

  2. Suoritin juuri Punaisen ristin järjestämän virallisen ensiapukurssin, jossa käytiin läpi myös deffan toimintaa ja käyttöä. Kouluttaja oli ainakin vilpittömästi innoissaan siitä, että Suomessakin on kyseisiä laitteita jo jokaisessa suuremmassa ostoskeskuksessa ja lentokentillä. Kuulemma niiden toiminta on nykyään jo niin automatisoitua ja turvallista, että maallikkokin osaa sellaista käyttää. Laite opastaa elvytystoimissa, neuvoo miten piuhat kiinnitetään, eikä tärskäytä potilasta, jos syke löytyy.