Suomalainen kotitalous suunnittelee käyttävänsä kesälomaan keskimäärin 1 490 euroa, mutta kolme neljästä ylittää budjettinsa. Näin kerrotaan Nordean tutkimuksessa, jossa vertailtiin pohjoismaalaisten lomarahan käyttöä.

Eteläsuomalaisen kotitalouden lomabudjetti on suurin, 1 660 euroa, ja itäsuomalaisten pienin, 1 180 euroa.

Suomalaisen käyttävät lomailuun vähiten rahaa verrattuna muihin tutkimuksessa mukana olleisiin maihin, ja täältä matkustetaan muita harvemmin ulkomaille. Joka viides suuntaa kesällä lomalle Eurooppaan, joka kymmenes Pohjoismaihin ja Baltian loma on suunnitelmissa lähes yhtä monella.

Joka neljäs suomalainen omistaa kesämökin tai loma-asunnon, joka useimmiten on saatu perinnöksi tai rahoitettu perintövaroin.
Joka kymmenes suunnittelee mökin ostoa seuraavan kahden vuoden sisällä.