Olen käynyt Postimuseon (Hki) kahvilassa nyt kolmesti, eri vuosina. En ole koskaan selvinnyt ilman että pyydän henkilökunnan apuun kahviannoksen hahmottamisessa. Noloa, nolompaa, nolointa.

Kas kun siellä ei ole kahvipannuja eikä mitään muutakaan, mistä saisi selvää ilman käyttöohjeiden tiirailua. Siellä on kaksi kahvikonetta, toinen normaalikahville ja toinen erikoiskahveille. Jollei ole jonoa, näiden käytöstä valtaosan voi opiskella koneiden kyljestä. Mutta silti ymmärrys loppuu kesken. Jos tuossa sanotaan, että lattelle lasi, ja tästä tulisi latte, niin eihän tämä perkl klasi mahdu tähän alle?! No eipä, kun sitä truuttavehjettä voi hissata ylös ja alas, mutta SITÄ ei toki ole kerrottu missään ohjeessa. Ei olisikaan kannattanut mennä siis viereiselle hanalle jonka alle lasi kyllä mahtui, mutta josta ei tullut muuta kuin maitovaahtoa…

Hei, olen oikeasti periaatteessa ihan fiksu ihminen vaikka olenkin humanisti. Jos minäkään en selviä Postimuseon kahvilasta ilman kädestäpitoa ja henkilökunnan mahtivoimia, niin kuinka tumpelommat?

Sen jälkeen kun kahvikoneista ja kassasta on päässyt ohi, on matka kohti eri pöytää josta saa sokuriinit ja valkaisut. Siinä vaiheessa sitä toteaa joko ei-osaavansa käyttää talon maitokannua (kannessa on tietenkin Systeemi) tai että maitokannu on ihan oikeasti tyhjä, mutta siitä ei kehtaa enää kysyä henkilökunnalta, koska luottamus omaan osaamiseen on tilapäisesti tippunut alle pakkasrajan.