Kulutusjuhla

Hinta ei takaa aurinkolasien laatua

Halvat aurinkolasit voivat olla yhtä laadukkaat kuin kalliit, ja joskus jopa paremmat. Näin ainakin ruotsalaisen Testfaktan laboratoriotestin perusteella, jossa tutkailtiin kahdeksan eri tuotemerkin aurinkolaseista: Åhléns, H&M, Haga Eywear, Polaroid, Chanel, Granite, Prestige ja Evita Peron.

Testissä tarkastettiin laseista mm. UV-suoja, kestävyys ja optinen laatu.

Testatuista parhaiksi laseiksi nousivat Haga Eywearin lasit (myynnissä Suomessakin monessa tavaratalossa), kakkosena tuli H&M. Testin jumboksi jäivät Polaroidin ja Chanelin lasit: viimeksi mainitut olivat 35 kertaa kalliimmat kuin testin halvimmat.

(via Carls konsumenttblogg)

1 Comment

  1. Itse katsoisin (pun intended) varsinaisiksi aurinkolaseiksi ainoastaan sellaiset tekeleet, joiden valmistajilta löytyy kompetenssia linssien valmistamisesta (tai sellaisen vaatimisesta alihankkijalta). Testin tuotteista ainoastaan (oletettavasti) Polaroid on sellainen.

    Naisten suosimissa kalliissa merkkituotteissa, kuten testin Chanelissa, on panostettu enemmänkin tuotemerkkiin kuin muihin ominaisuuksiin. Tuon merkin huonot optiset ominaisuudet kielivät tästä.

    Toisaalta Polaroidin UV-suojatehoa laskevat siniset linssit, joiden on monasti todettu olevan huono valinta aurinkolaseihin. Tämä käy ilmi myös linkin takana olevasta kirjoituksesta.

    Mutta: kuten tuloksista näkee, voi jo 60 kruunulla saada oivat suojat itselleen, joten mitä sitä stressaamaan.