Vuokra-asuntojen kysyntä ylittää tällä hetkellä tarjonnan niin, että mahdolliset vuokralaiset jättävät toisinaan tarjouksia, joissa he ovat valmiita maksamaan korkeampaa vuokraa kuin mitä pyydetään, uutisoi Yle.

Yliopistokaupungeissa tilannetta pahentavat nyt tietysti opiskelijoiden muutot lukuvuoden alkaessa. Uutisen mukaan on ollut myös havaittavissa sitä, että ihmiset myyvät oman asuntonsa ja siirtyvät vuokralle odottamaan asuntojen hintojen laskua. Asuntojen hyvä hintataso on innoittanut myös asuntosijoittajia myymään omaisuuttaan, eikä vuokra-asuntoja ole yksinkertaisesti rakennettu vastaamaan kysyntää, etenkään pääkaupunkiseudulla.

Erityisen haluttuja Helsingissä ovat tuttuun tapaan kantakaupungin yksiöt. Näytössä saattaa käydä viitisenkymmentä ihmistä, joten innokkaimmat saattavat tarjota 10 – 20 euroa pyydettyä enemmän vuokraa.