Yhdysvaltalainen leluvalmistaja Mattel vetää miljoonia leluja markkinoilta, samasta syystä kuin pari viikkoa sitten: taustalla ovat pienten, voimakkaiden magneettien ja lyijymaalin aiheuttamat vaarat. Tämä vaikuttaa myös Suomessa, sillä Mattel vetää myynnistä reilut 2 000 kappaletta Kessu-nimisiä autoja, koska ne on osittain maalattu lyijypitoisella maalilla. (via)

Lisäksi Nokia varoitti viallisista akuista. Osa yhtiön BL-5C-akuista on mahdollisesti viallisia: oikosulku voi ylikuumentaa akun, ja akku saattaa ponnahtaa paikaltaan. (via, Nokian tiedote aiheesta.)

Nokia tutkii tapauksia yhteistyössä Matsushitan Battery Industrialin ja viranomaisten kanssa. Kaikissa Nokian tuotteissa ei ole BL-5C-akkua, ja vika koskee vain osaa näistä akuista. Nokian nettisivuilta löytyy listaa puhelimista, jossa viallisia akkuja voi olla. Samalle sivulle voi naputtaa akun numeron, jolloin saa tietoa, pitääkö akku vaihtaa uuteen (ja tämä tapahtuu tietysti maksutta).