Kulutusjuhla

Ulkomaalaiset aikakauslehdet halvempia

Vilja kertoo jo vuosia tilanneensa ulkomaalaisia lehtiä suomalaisten sijaan, koska hinta on huomattavasti edullisempi: ”Pahoittelen jo etukäteen jos hinnat eivät ole suomalaisten lehtien osalta tarkkoja: valitettavasti kotimaiset lehdet ovat verkkosivuillaan hyvin salaperäisiä vuositilauksen todellisesta hinnasta. – – – Tässä hieman vertailukohtia vuositilauksesta, kotiovelle toimitettuna:

* 12 numeroa, ** 49 numeroa *** 81 numeroa” (Mari Koo)

8 Comments

 1. Nuo muoti ja höpöhöpölehdet vielä ymmärtää mutta jotenkin outoa pitää TIME:ä Suomen kuvalehden verrokkina. Näkökulma suomalaiseen politiikkaan ja arkitodellisuuteen on tuossa ensiksimainitussa melkoisen ohuenlainen..

 2. Juuri tilattiin vaimolle Elle USA, vielä ei ole ekaa numeroa tullut. Hintaa oli juuri tuon 30 dollaria ja vaikea ymmärtää, miten se voi olla niin edullinen. Itselleni tilasin rankempaan musiikkiin keskittyvän Decibelin, niin ikään Amerikasta, ja vuosikerta (12 numeroa) maksoi euroissa n. 45 euroa. Eka numero tuli kirjekuoressa, jonka postimaksu oli 8,80 dollaria… Pari vuotta tilasin Terrorizeria (UK), joka tilattuna maksoi noin 65 euroa (13 numeroa), kun Ärrällä irtonumero on melkein 8 euroa.

  Suomalaisia ja ulkomaalaisia lehtiä ei voi verrata, kuten Jyri kommentoi, mutta ulkomaalaisten kohdalla, jos niitä säännöllisesti ostaa lehtipisteistä, niin tilaaminen on erittäin houkutteleva vaihtoehto.

  Vielä tuosta Ellestä. Se maksaisi Amerikkaan 10 dollaria vuodessa. Miten tuollainen bisnes pyörii? 10 dollariahan on hädin tuskin Bic Mac- aterian hinta. Jenkeissä taidetaan ostaa kaikki kalliimmalla lehtipisteistä. Suomessahan lehtien tilaaminen on muuta Eurooppaa/maailmaa yleisempää, alunperin ainakin maantieteellisistä syistä.

 3. Onko siis noissa amerikkalaisten lehtien hinnoissa mukana postimaksu Eurooppaan? Mulle tuli joskus teinivuosina 1980-luvulla amerikkalainen Seventeen-lehti, ja sen tilaaminen Suomeen tuli silloin kyllä kalliimmaksi kuin jonkun suomalaisen lehden juuri postimaksujen takia. Mutta voihan olla että kehitys on kehittynyt kerrankin edullisempaan suuntaan tässä parissakymmenessä vuodessa.

 4. Postimaksu sisältyy hintaan. Itseasiassa esim. Marie Clairen tilaushinta jenkkeihin on vain 8 dollaria ja kansainvälisiin tilauksiin lisätään 20 dollaria postimaksua (=28 dollaria).

 5. Lehtien hintaa taitaa selittää pitkälti se etttä lehden tekemisen kiinteät kustannukset sekä toimituskustannukset lienevät aikalailla samat ympäri maailmaa mutta toimituskustannukset jaettuna 100 000 tuottaa lehteä kohden pikkuisen suuremman osuuden kuin suunnilleen samat tai vaikka 6 kertaiset kustannukset jaettuna 4 miljoonalla.. (SK:n levikki vs TIME:n levikki.)

  Ja ennenkaikkea takakannen mainos saattaa maksaa 4 miljoonan lehden levikillä mainostajalle pikkuisen enemmän mitä SK:n takakansi kustantaa jolloin lehden mainostuotot suhteessa lehden toimituskustannuksiin ovat Jenkkilässä jotain aivan toista kuin Suomessa..

 6. Hienoa! Tilasin TIMEn itsekin eilen! Tulee silti edullisemmaksi tilata suoraan kustantajalta. Esim. Opiskelijatilaukset.comissa 54 numeroa maksaa 54 euroa. Suoraan tilattuna ensitilaajat saavat 12kk+6kk kaupan päälle hintaan 49,95€.

 7. Minäkin olen Timen suurkuluttaja. Lehti tuli tilattua jokin aika sitten ja mukana tuli vielä kätevä kello.

  Totta on että Time ei ehkä Suomen Kuivalehden tapaan pysty paikallisia asioita puimaan, mutta toisaalta yhä enemmän globalisoituvassa maailmassa on hyvä lukea muitakin kuin suomalaisia medioita. Suomen politiikan uutiset tulee aika hyvin jo uutisista ja hesarista. Timellä on paikallistoimittajia joka puolella maailmaa ja journalistinen taso on poikkeuslaatuisen hyvä.

  Lehti vielä tuleekin täsmällisesti ja ajallaan. Toista voi sanoa Isaac Asimov’s Science Fiction Magazinestä, jota tilasin puolitoista vuotta. Hinta oli muistaakseni 28€ vuodessa mikä on käsittämättömän halpa niin tuhdista paketista maailmanluokan kirjallisuutta, mutta lopetin tilauksen kun kyllästyin siihen että lehdet tulivat ihan milloin sattuivat ja ensimmäistä numeroakin sai odottaa melkein puoli vuotta tilauksen jälkeen. Usein lehtiä tulikin sitten useampi kerrallaan mikä vaikeutti ajan tasalla pysymistä. Häpeäkseni täytyykin sanoa että suurin osa lehdistä jäivätkin lukematta sen takia, mikä on valtava sääli.