Kulutusjuhla

Millainen on suhteesi syömiseen?

RISC Monitorin mukaan (pdf) suomalaiset voidaan jakaa kuuteen eri ryhmään sen mukaan, mikä on heidän suhtautumisensa syömiseen ja ruokaan:

18 % ”Monipuolisesti ruoasta kiinnostuneita”
16 % ”Erilaisuuksia etsiviä”
18 % ”Napostelijoita”
13 % ”Tankkaajia”
15 % ”Perinteisiä ruoanlaittajia”
20 % ”Perinteisiä ruokailijoita”.

Monipuolisesti ruoasta kiinnostuneet ovat uteliain ja kokeilunhaluisin ryhmä, kun taas perinteiset ruoanlaittajat arvostavat kotona tehtyä, perinteisin menetelmin valmistettua ja kotimaista ruokaa, kertoo Tarja Pentilä.

Taaskaan en koe sopivani kunnolla mihinkään ryhmään. Minähän arvostan kotona tehtyä suomiruokaa, mutta toisaalta tykkään välillä testailla eksoottisempaakin. Lienen siis jonkinasteinen hybridikuluttaja, vaikkei minulla raja arjen ja viikonloppujen välillä ole kovin jyrkkä:

Kuluttaminen muuttuukin myös ruokailun osalta, esiin on marssinut ”hybridikuluttaja”, jonka valintoja ohjaavat kulloisetkin tarpeet, arkisin halutaan nopeaa ja helppoa kun taas viikonloppuisin ruoanlaittoon ehditään paneutua, toteaa Pentilä.

Mihin ryhmään sinä kuulut?

3 Comments

  1. Mä kuulun valitettavasti kaikkiin Risc Monitorin mainitsemiin ryhmiin, joten viimeiset puoli vuotta onkin iloisesti mennyt itsehillintää treenatessa. (Paitsi siis paikoitellen ei) (Täkäläiset on myös nähneet niitä ei-hetkiä 😀 )

  2. Hauska ryhmille on takuulla nimiä keksiä, mutta taidan minäkin olla sekakäyttäjä, koska mikään ei tunnu omalta tai toisaalta täysin vieraaltakaan.

  3. Miten olisi ”Eettinen herkuttelija” joka arvostaa hyvää makua ja MTK-vapaita elintarvikkeita.