Kulutusjuhla

Ole varuillasi 0600-palvelunumeroiden kanssa

Rather bad example raportoi kattavasti puhelinnumeroiden kautta tehdystä huijausmeiningistä: hän oli saanut numerosta 0600-555 812, soitti maksulliseen numeroon takaisin ja ryhtyi selvittämään, mitä numeron taustalla on. Homma ei toiminut lain mukaan, joten kirjoittaja teki ilmoituksen poliisille. Nyt kyseinen numero on suljettu ja poliisi tutkii asiaa.

Blogissa kehotetaan myös muita soittaneita ottamaan yhteyttä poliisiin.

”Mitä useampi asiasta ilmoittaa, sitä enemmän lienee pojilla motivaatiota asiaa tutkia ja loppuun saattaa. En osaa sanoa, riittäisikö pelkkä puhelun vastaanottaminen ilmoituksen perusteeksi, joten suosittelen lähinnä soittaneita ilmoittamaan.”

Aiheesta myös Tietokone-lehdessä.

(Petjalle kiitos linkistä).

1 Comment

  1. Rather bad example raportoi kattavasti puhelinnumeroiden kautta tehdystä huijausmeiningistä: hän oli saanut numerosta 0600-555 812, soitti maksulliseen numeroon takaisin ja ryhtyi selvittämään, mitä numeron taustalla on. Homma ei toiminut lain mukaan, joten kirjoittaja teki ilmoituksen poliisille. Nyt kyseinen numero on suljettu ja poliisi tutkii asiaa.

    Poliisi tutkii asiaa. Niinkö luulet ?

    Koko juttu on unohdettu.