Kulutusjuhla

Muovipussit pois kaupoista

Vaiheinen kannattaa muovipussien poistamista kaupoista: ”Muovipussit ovat kertakäyttökulttuurin ilmentymä ja samalla ympäristöongelma, joka on yksinkertaisesti ja helposti poistettavissa muuttamalla käyttäytymistä. Kaupassa kävijän tarvitsee vain muistaa ottaa oma kangaskassi tai mikä tahansa muu laukku mukaan ja pakata tavaransa siihen. Kuluttajille se tarkoittaa kieltämättä hankalaa asiaa: pitää hiukan suunnitella mitä ottaa mukaansa kun kauppareissulle lähtee.” (Mari Koo)

4 Comments

  1. Muovikassi on turhuutta

  2. Mitään suunnitella tarvitse! Pieni kangaskassi kulkee vaikka taskussa. Itsellä on eväät työkassissa, isossa ja siellä pari varakangaskassia, jos pääsee jostain syystä kauppaan! Ikinä oo ostanut kassia, tai en muista minä vuonna olisin – oikeasti… Eikä muuten Poikakaan, sen on näköjään oppinut, hän kuljettaa reppua ja siellä varakassia!

  3. Kuluksi: Niin, ilmeisesti moni on liian tottunut niihin.

    Polga: Minullakin on noita kangaskasseja eri laukkujen mukana. Joskus, kun sitten kotona tarvitsisi vahvempaa muovipussia esim. kaverille jotain mukaan antaessaan, joutuu toteamaan, että eipä näköjään ole yhtään. Roskapussit ostan omana rullanaan.
    Minua ärsyttää myös tavaratalojen yms. tapa sujauttaa kaikki tavarat automaattisesti niihin pikkupusseihin. Jos ei ehdi sanomaan, että ei tarvitse pussia, niin sitten pikkupusseja kertyy shoppailupäivänä (joita ei kyllä nykyisin minulla niin paljon ole…)

  4. …jos joku niitä tunkee mukaan, ne menevät roskapusseiksi ,D