Kulutusjuhla

Rehellisyys kassalla

Olet ostamassa tuotteen, jonka hintalappu näyttää kymmentä euroa. Menet kassalle ja myyjä lukee kassakoneeseen viivakoodin, jonka mukaan tuotteen hinta on viisi euroa.

Mainitsetko, että kuvittelit tuotteen kalliimmaksi (kun siinä on se hintalappukin) vai oletko hiljaa?

7 Comments

  1. Toinen esimerkki: menet lähikaupassa kassalle kahdeksan tölkin olutpaketin kanssa. Ensin kassakone, sitten myyjä ilmoittaa hinnaksi euron ja risat. Huomautatko, että myyjä on ilmeisesti lukenut yhden tölkin, ei koko paketin viivakoodin?

  2. Teppo: Jotenkin tuossa sinun esimerkissäsi myyjän virhe on niin ilmeinen, etten ehkä kehtaisi olla ilmoittamatta.

    Tuossa omassa tapauksessani voin sentään ajatella, että ehkä siinä tuotteessa on jokin alennus, jota en huomannut. Eihän ne kaupan fiksut kassajärjestelmät voi antaa virheitä, ainakaan näin…

  3. Tuohon oikeaan esimerkkiin en sanoisi sanaakaan. Tepon kommenttiin: huomauttaisin, on sen verran isompi moka. Riippuu myös vähän paikasta ja tilanteesta: jos tosi pienen lähikioskin tyttö (no, joo siis varmaan 16-v.) on myymässä ja laskee hyväkseni väärin, sanon, että laskisi uudestaan (kerran tein sen). Ajattelin, ettei joudu isänsä painostuksen alle, jos kassa on väärin ynnätty (maahanmuuttajaperhe). Isä on yleensä kassalla ja hoitaa koko putiikin, joskus tyttäret ovat yksin ja silloin voi vahinkoja tapahtua…

  4. Toteaisin jotain siihen tyyliin että kas, olikin jokin lisäale, mutta en suostuisi maksamaan sitä ylimääräistä, sillä hinta meni jo. Lähinnä tiedoksi kassalle,e ttä voisi käydä tsekkaamassa hinnat kuntoon.

  5. HIljaa olen. Joskus on käynyt niinkin päin, että olen maksanut liikaa ja huomannut vahingon vasta kotona, mutten jakasanut palata valittamaan. Nämä plussat ja miinukset varmaan aika hyvin kumoaa toisensa.

  6. Toi olutesimerkki on ihan klassikko, tota sattuu ilmeisesti aika usein (ainakin mutsilla ja poikaystävällä tuntuu ”tuuri” käyvän aina sillon tällön). Jos on paljon muitakin ostoksia (kuten edellämainituillakin yleensä on) sitä ei välttämättä itsekään huomaa kuin vasta myöhemmin että on saanut kaljat kummallisen halvalla.. Veikkaan kyllä että suurin osa on hiljaa tossa tilanteessa.. 😉

  7. Kannattaa ajatella toisella tavalla: Kuinka pienestä summasta olet valmis myymään rehellisyytesi? Halvalla menee jos 5€ riittää. Myisin omani mielelläni vasta korkeammasta hinnasta…