Kulutusjuhla

Kehuja kuivatuille mansikoille

Noora herkuttelee kuivatuilla marjoilla: ”Ilahduin suuresti, kun bongasin lähikaupasta aikaisemmin parjaamani Green Treen tuotteen Strawberry Fields. Kyseessä on purkillinen kuivattuja mansikoita, joihin on lisätty ainoastaan hedelmäsokeria. Tuote on rasvaton, gluteeniton ja maidoton, eikä siinä ole säilöntä- tai väriaineita (tosin mansikoiden alkuperämaa on Thaimaa, eli ei mikään lähiruokatuote…).” (Mari Koo)

4 Comments

  1. Niinpä niin, rasvaton mutta ei sokeriton (eikö marjojen oma sokeri riitä, se kun on jo yksinään aika paljon?). Tyypillinen ”kevyt”tuote.

  2. Niin jos on sokerikammoinen, niin tuote ei sovi tietenkään. Itse koen, että joskus saa herkutella, elämä on muuten aika kypsää. Jos vertaat tätä tuotetta irtokarkkeihin, on valinta aika selvä 🙂 Kirjoitinkin blogitekstini loppuun, että mihin irtokarkkeja tarvitsee?

  3. Kuka sokerikammosta puhui? Pointtini on vääristelevä markkinointi. Mainostetaan tuotetta terveelliseksi tai kevyeksi sillä perusteella, että siinä ei ole lainkaan rasvaa, ja unohdetaan kokonaan tuotteen kokonaisuuden tarkastelu.

    Kun minä rupean herkuttelemaan, en varo sokeria, mutta en varo rasvaakaan. Lähinnä varon sitä, etten syö ylen.

  4. Pahimmat esimerkit ovat jotkut ”kevyt”jugurtit, joissa kieltämättä ei ole rasvaa, mutta joissa se on korvattu lisätyllä sokerilla niin paljon, että kokonaisenergiamäärässä ei ole juurikaan eroa. Tai vaikkapa ”kevyt”sipsit, joissa on vähän vähennetty rasvan määrää niin, että energiaa on 500 kcal:n sijasta 480 kcal 100 grammassa (ulkomuistista, suuruusluokkien pitäisi olla oikein).