Kulutusjuhla

Hiirenloukkujen jäljillä

Ystäväpariskunnan helsinkiläiseen asuntoon oli ilmestynyt kutsumattomia asukkeja eli hiiriä tiskipöydän alle (tämä pääteltiin rapistelusta ja jätöksistä). Asunto kun sijaitsee keskuspuiston reunamilla, ensimmäisessä kerroksessa, ja kävi ilmi, että varsin helppo on hiirien reitti sisemmällekin.

Pariskunnalla oli asiaa Stockmannille, joten kyselivät hiirenloukkuja sieltä. Eivät kuulemma edes myyjät tajunneet, mistä tavarasta mahtaa olla kyse, ja kun tajusivat, juoksuttivat osastolta toiselle.

Mutta ei Stockmannilta kaivattuja loukkuja löytynyt. Sen sijaan Clas Ohlsonilta löytyi parikin hiirenloukkumallia, joten asiakkaat valitsivat sekä perinteisen että ns. giljotiinin.

Ostos kannatti, siis ihmisten näkökulmasta. Kun loukut oli viritetty, giljotiiniin tarttui ensimmäinen metsähiiri alle puolessa tunnissa. Toinen tarttui syöttiin yhtä pikaisesti. Ja siinä ne ilmeisesti olivat, sillä sen jälkeen hiiriä ei ole näkynyt eikä loukkuihin jäänyt.

Tietysti hiirienkin kiinnisaamiseen ja lopettamiseen on muitakin keinoja. Esimerkiksi Rentokil RADAR -laitteessa hiiri houkutellaan ruuantuoksulla loukkuun ja kun laite havaitsee infrapunan avulla, että saalis on sisällä, niin loukku sulkeutuu ja hiiri tapetaan 45 sekunnissa hiilidioksidimyrkytykseen. Eikä tarvitse edes päivystää loukun lähettyvillä, sillä kun hiiri on kaasutettu, niin puhelimeen napsahtaa tieto tekstiviestillä. Tuotteen tätä tuotetta ei varmaankaan suomalaiskaupoista löydy.

4 Comments

  1. Kavereilla on kakkosasunnolla joku semmoinen mikä vain laitetaan töpseliin kiinni ja se karkoittaa hiiret. Tai siis, hiiret ei tykkää olleenkaan tulla tiloihin joissa tämmöinen on. Kai se on jokin hyperkorkea ääni tms. ei nyt muutakaan tule mieleen.

  2. Mitähän siinä viestissä lukee? Tahatonta vai tahallista huumoria?

  3. Niin siinä ääniviestissä? En kai MÄ oo semmosia kuullut enää vuosiin. Höh!

  4. Kriisi, tjaa, saakohan sen tekstarin itse määritellä? Että haluaako tuntea itsensä taitavaksi saalistajaksi vai pikkueläimiltä hengenvieväksi teurastajaksi?

    Zepa: Jotain tollaisia ininäjuttuja taitaa olla hyttykarkottiminakin. Tuli vaan mieleen, että jos on jotain lemmikkiä, niin ei ehkä koirakaan moisesta kauheesti tykkää. Kai.