Tänään eli 15. maaliskuuta on Kansainvälinen kuluttajan oikeuksien päivä. Suomessa oli jo eilen seminaari, jossa aiheena oli ”Kaikille hyvää palvelua” eli pohdittiin mm. esteettömyyttä ja helppokäyttöisyyttä.

Kansainvälinen kuluttajajärjestö haluaa kiinnittää huomiota elintarviketeollisuuden lapsiin kohdistamaan markkinointiin teemalla ”Junk Food Generation”. Huolena on globaali ylipainon lisääntyminen ja epäterveellisten elintapojen yleistyminen, jota halutaan suitsia mm. ottamalla tiukemmat otteen pikaruuan mainontaan.

Kansainvälistä kuluttajan oikeuksien päivää on vietetty vuodesta 1982 alkaen. Mutta täytyy myöntää, että kuten moni muukin ”teemapäivä”, niin en kyllä itse ole tähän juuri kiinnittänyt huomiota. Siitä huolimatta hyvää kuluttajan oikeuksien päivää kaikille ja jatketaan oikeuksien perään huutelua niin netissä kuin muulla!