Päädyin osittain sattumalta lukemaan RAY:n tiedotetta, jossa analysoitiin tuloksen heikkenemistä viime vuonna:

Kokonaistuloksen heikkenemiseen vaikutti ravintolasektorilla tapahtunut raha-automaattituottojen aleneminen. Sektorin tuotot kääntyivät laskuun tupakkalain tultua voimaan 1.6.2007. Sähköisen maksamisen yleistyessä kaikessa vähittäiskaupassa näyttää pelihalukkaiden pelaamisen esteeksi yhä useammin muodostuvan kolikkojen tai ylipäätään käteisen rahan puute.”

Kyllä sitä moniin asioihin vaikuttavat sekä tupakkalaki että ihmisten yleistynyt tapa käyttää kortteja maksamiseen. RAY vastaa muuttuneeseen tilanteeseen tuomalla käyttöön peliautomaatteja, joilla voi maksaa sähköisesti.

Riittääköhän se muuttamaan tilannetta: itse en osaa kuvitella, että sen innokkaammin ryntäisin peliautomaatille, vaikka sillä voisi maksaa esimerkiksi kännykällä. Nuo hedelmäpelit, pajatsot sun muut ovat olleet niitä, joihin laitetaan se kassalta käteenjäänyt kolikko tai pari. Ja itse en ole koskaan suuremmin tätäkään harrastanut.