Kuluttajavirasto ja lääninhallitukset ovat vertailleet kosmetologipalveluiden hintoja: mukana on kasvohoitoja, kestopigmentointia, käsi- ja jalkahoitoja ja meikkausta. Hinnat on havaittu tietysti vaihteliviksi:

”Hinnan lisäksi myös hoidon kestossa ja sisällössä voi olla isoja eroja. Esimerkiksi kaksi tuntia kestävän hoidon saattaa saada jossain hoitolassa halvemmalla kuin tunnin hoidon jossain muualla. Hintaan vaikuttaa myös se, millaisilla tuotteilla hoito tehdään.

Tiedot perustuvat Kuluttajaviraston ja lääninhallitusten helmikuussa 2008 toteuttamaan kosmetologipalveluiden hintavertailuun. Vertailussa oli mukana 200 yritystä ympäri maata. Yrityksiltä kysyttiin 30 erilaisen hoidon hintaa ja hoitoaikaa. Hintatietoja saatiin lähes 3500 kappaletta.”

Tosin kosmetologipalvelut ovat mielestäni niitä palveluita, joissa ei todellakana pelkkä hinta ratkaise. En erityisen ahkerasti ole käynyt kasvo- tai jalkahoidoissa, mutta ratkaisevaa on myös hoitoa tekevän henkilön ammatti- ja asiakaspalvelutaidot sekä hoitolan miellyttävyys: vaikea siinä on rentoutua, jos esimerkiksi kaikenlainen hälinä tai liikenteen meteli kantautuu jatkuvasti korviin.

Edullisia hoitoja saa toki erilaisista oppilaitoksista.

Kuluttajaviraston koko raporttiin hintavertailusta voi tutustu pdf:nä.