Veloena ihmettelee kuolleisiin kohdistuvaa kulutusta ja jätemäärää: ”Hieman kyllä kauhistuttaa sen hyvän tavaran määrä, joka hautausmaalta matkaa tavaroiden hautausmaalle. Korjaamme haudoilta pois kaikki hautakynttilät, jotka eivät pala. Roskiin, oli niissä steariinia tai ei. (Sieltä voisi helposti kerätä kasvihuoneen kevät- ja syksyöidenlämmittimet vuosikymmeneksi – hautakynttilä toimii siinä ihan siedettävästi, vaikkei kovin tehokas olekaan.) Ruukuissaan tuotujen kanervien ja muiden kukkien ruukut erotetaan juuripaakuista ja laitetaan nekin roskalaariin. Kummallista, että tällaiseen kaikkeen on varaa! Ja vielä kuolleille tuotavien kukkien kohdalla… kummallista, ettei hautausmaan liepeille perusteta kukkakioskia, josta kukat saisi ostaa juuripaakku sanomalehteen kietaistuna kuten Eestissä edellen tehdään.” (Mari Koo)