Kulutusjuhla

Kopparbergin kirsikkasiideriä

Nuunis on maistanut uutuussiideriä: ”Maistoin myös Kopparbergin uutta kirsikkasiideriä, ja vaikka siinä aluksi oli hiukan liköörikonvehtimainen vivahde, niin luulen sen olevan tämän kesän se siideri, jota kernaiten terassilla joisin. Tosin käytännön syistä tulen juomaan raparperi lightia, koska paitsi että sen saatavuus on huomattavasti parempi, niin se on myös laittia, mikä on hyvä. En varmaan kuitenkaan ikinä pääse itseäni tyydyttävään kesäkuntoon, mutta silti on hyvä yrittää edes siiderin verran.” (Mari Koo)

1 Comment

  1. Makuasioista ei kannata kiistellä. Itse en ole koskaan päässyt sisälle suomalais-ruotsalaisten siidereiden makumaailmaan. Ehkä se on tottumuskysymys, mutta omassa suussani nämä ”sidukat” maistuvat vain makealta esanssilimsalta, joka on terästetty tujauksella alkoholia. Sinänsä ne ovat kyllä ainutlaatuisia maailmassa, eipä niihin juuri muualla törmää kuin täällä pohjan perukoilla.

    Englantilaiset ja ranskalaiset oikeat siiderit maistuvat kyllä hyviltä, mutta itse valitsisin kesäiseksi terassijuomaksi vaikkapa belgialaisen witbierin tai blonde alen tai ehkä saksalaisen hefeweizenin. Valitettavan harvinaisia ja kalliita nuo vain ovat 🙁