Kulutusjuhla

Henkilöuskollista palveluiden ostamista

Janne vannoo uskollisuuteen niin parturissa kuin eläinlääkärissä: ”Itse huomaan olevani kuluttajana äärimmäisen henkilöuskollinen: jos saan hyvää palvelua joltain ihmiseltä, käytän tätä vastaisuudessakin, vaikka maksaen hieman korkeampaa hintaa (tai vaivaa). Tästä hyvänä esimerkkinä on parturini, jota en ole vaihtanut kohta viiteen vuoteen. Hiusmallikaan ei ole kauheasti vaihtunut, mutta olenkin tylsä ihminen. Myös asiansa osaavalla eläinlääkärillä on mukava käydä. Petvetin Tuomas Illukka on elukanomistajan valinta.” (Mari Koo)

2 Comments

  1. Kyllä, nuo ovat yksiä suuren uskollisuuden kohteita, jotka myös kannattavat.

    Meillä on elukat käyneet samalla eläinlääkärillä (Herttoniemen eläinlääkäriasema) vuodesta 1989 asti. Palvelu on myös ollut sen mukaista: aina siellä tiedetään missä mennään, kysellään myös muun lauman kuulumiset (lähiperheen kollektiivinen koiralaumakoko kun on sellainen puoli tusinaa + ajoittaiset pennut), vaikeammissa tilanteissa osataan olla hienovaraisia mutta kuitenkin rehellisiä, ja koirillemme lääkärit ovat kuin osa perhettä ja toimenpiteet luonnistuvat leikiten.

    Ja kun kuitenkin näiden vuosien aikana vääjäämättä myös joistain lauman jäsenistä on aika jättänyt, lääkäreistäkin näkee selvästi, että heille se on ollut suru siinä missä meillekin – suurta osaa he ovat hoitaneet pennusta asti. Sellaisessa vuorovaikutussuhteessa on hirveän hyvä olla, kun on se tunne ettei ole ”vain” asiakas eikä eläin ole ”vain” potilas.

  2. Edelliseen pitää huvittuneena lisätä, että kun sanotaan että lemmikkien omistajat hankkivat usein parempaa hoitoa lemmikeilleen kuin itselleen, niin sehän pitää niin paikkansa 🙂